Autosport Internationaal Toerwagens • IMSA

OFFICIEEL: Renger van der Zande met Cadillac V-LMDh in IMSA: "Dezelfde doelen en mentaliteit"

Uitgegeven door Wim Boekel • 20 september 2022 13:29 • Print artikel

Cadillac heeft haar coureurs onthuld die gaan plaatsnemen in de Cadillac GTP. De GTP is de Amerikaanse klasse waarin de LMDh-auto’s, zoals ze in het FIA World Endurance Championship genoemd worden, uitkomen. Renger van der Zande is een van de fabriekscoureurs die plaats gaat nemen in de auto. Sebastien Bourdais gaat samen met de Nederlander rijden voor Chip Ganassi Racing in de Cadillac V-LMDh.

Renger van der Zande met Cadillac V-LMDh in de IMSA

In de andere Cadillac GTP van Action Express Racing neemt Pipo Derani plaats. Hij gaat samen racen met nieuwkomer Alexander Sims. De Brit Sims heeft al ervaring binnen General Motors in de auto van Corvette Racing. Zo reed hij onder andere de 24 uur van Le Mans voor het team. Daarnaast reed hij in de GT’s voor BMW en in de Formule E.

“Ik ben echt blij om bij Chip Ganassi Racing en Cadillac te blijven, waar ik sinds 2018 race”, aldus Renger van der Zande. “Ik zit al zolang bij deze merken en het is waar ik mij erg comfortabel bij voel, omdat we dezelfde doelen en mentaliteit hebben hoe we races aanpakken en hoe te winnen. Ik ben blij om met Seb te blijven. We hadden een volledig seizoen samen en we vullen elkaar erg goed aan op en naast de baan voor wat betreft samenwerking, dus dat is iets waar het automatisch gaat en het is een genot om met hem te werken.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS