Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

OFFICIEEL: René Rast rijdt vanaf volgend jaar voor BMW: "Een fantastisch verhaal en een logische stap"

Uitgegeven door Wim Boekel • 22 augustus 2022 11:50 • Print artikel

René Rast heeft een contract bij BMW M Motorsport getekend, nadat de coureur jarenlang bij Audi onder andere in de DTM, GT3 en Formule E reed. Het programma wat de Duitser gaat rijden is nog niet bekend, maar de verwachting is dat hij in de LMDh gaat plaatsnemen. Daarnaast is BMW ook betrokken bij het GT-racen, waar Rast een uitgebreide ervaring in heeft.

DTM René Rast

“Ik ken René Rast erg goed van mijn tijd bij Audi en ik ben blij dat wij nu gaan samenwerken bij BMW M Motorsport”, zegt Andreas Roos, hoofd bij BMW M Motorsport. “René is een veelzijdig coureur en een fantastische aanvulling op onze teamcoureurs. Zijn succes spreekt voor zichzelf. Hij was meteen snel in elke auto waar hij tot nu toe ingereden heeft. Hij heeft ook een nauwgezette benadering bij zijn werk, wat altijd indruk op mij gemaakt heeft. Ik heb ook het vertrouwen dat hij ons op vele gebieden een fantastische hulp gaat zijn, of dat nu racen of het ontwikkelen van onze auto’s is.”

Voor Rast is de overgang naar BMW een logische nieuwe stap in zijn carrière. “Na zoveel succesvolle jaren bij Audi, kijk in uit naar een nieuwe uitdaging”, aldus de 35-jarige coureur. “Ik weet wat er aan de hand is bij BMW M Motorsport in de afgelopen jaren en ik volg BMW al lange tijd. Ik maakte ook mijn eerste stappen in de motorsport met de Formule BMW. Om nu terug te keren, bijna 20 jaar later, is een fantastisch verhaal en een logische stap voor mij.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS