Formule 1

OFFICIEEL: Pierre Gasly ook in 2021 bij Alpha Tauri: "Zelfs nog meer succes te hebben"

Uitgegeven door Wim Boekel • 28 oktober 2020 11:50 • Print artikel

Alpha Tauri heeft bevestigd dat Pierre Gasly ook in 2021 voor het Formule 1-team uit Italië rijdt. De Fransman die zijn carrière begon bij het team uit Faenza, toen nog Toro Rosso, maakte in 2019 de overstap naar Red Bull als teamgenoot van Max Verstappen. Na tegenvallende prestaties keerde hij terug en laat sindsdien een mooie stijgende lijn zien. Bovendien won hij zijn eerste GP op Monza.

Pierre Gasly winner GP Italy 2020

“Ik ben extreem blij om nog een seizoen door te gaan met de Scuderia Alpha Tauri”, aldus de 24-jarige. “Dit jaar gaat erg goed en we zijn op weg om ons meest succesvolle seizoen in de historie van het team te hebben. Ik heb het gevoel dat we een erg sterke relatie hebben. We zijn in staat om elke kans te pakken als die op ons pad komt."

"Het beste was tijdens de Italiaanse Grand Prix. Het winnen van mijn eerste Formule 1-race in Monza was een erg speciaal moment en het smaakte extra goed om de tweede overwinning van het team in de geschiedenis te mogen leveren. Dus daar ben ik enorm trots op.”

“Ik doe het maximale om het team te pushen en neem al mijn verantwoordelijkheden om het team zo ver als mogelijk naar voren te brengen. Ik kijk uit naar de uitdaging van volgend jaar en doorgaan met Alpha Tauri zowel als premium fashion merk en als raceteam, om zoveel als ik kan, te blijven presteren om zelfs nog meer succes te behalen.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS