Formule 1

OFFICIEEL: Lance Stroll en Sebatian Vettel ook in 2022 voor Aston Martin: "Racen met nieuwe generatie Formule 1-auto's"

Uitgegeven door Wim Boekel • 16 september 2021 08:17 • Print artikel

Het Formule 1-team van Aston Martin rijdt ook in 2022 met Lance Stroll en Sebastian Vettel. Het Britse team zegt dat de twee coureurs hen het nieuwe tijdperk in de koningsklasse van de autosport moet gaan inleiden.

“Volgend seizoen begin ik aan mijn zesde jaar in de Formule 1, samen met mijn teamgenoot Sebastian”, vertelt Stroll. “We zijn samen deze campagne met Aston Martin Cognizant Formula One Team begonnen en ik kijk er enorm naar uit om de reis volgend jaar met hem voort te zetten. We hebben dit jaar niet bereikt wat we wilden behalen, maar dat heeft onze honger en drang naar succes voor het volgend seizoen alleen maar vergroot. Nu, met de prestige en de steun van Aston Martin en de briljante nieuwe sponsorpartners die zo'n prestigieus merk heeft aangetrokken, zijn we goed gepositioneerd om onze prestaties in 2022 te verbeteren."

Sebastian Vettel, waarvan het gerucht ging dat er toch enige haarscheurtjes waren tussen het team en de Duitser, blijft dus ook volgend jaar voor het team in actie komen. De viervoudig wereldkampioen kijkt uit naar het nieuwe jaar met Aston Martin. "Ik kijk er echt naar uit om met de nieuwe generatie Formule 1-auto's te racen”, blikt Vettel vooruit naar de komst van een compleet nieuwe F1-auto. “Het uiterlijk is heel anders en de nieuwe technische reglementen zouden ons auto's moeten geven die veel dichterbij elkaar kunnen racen dan de afgelopen periode. Meer spannende races zullen geweldig zijn voor zowel de coureurs als de fans. De veranderingen zijn zo groot dat elk team start met een nieuw begin. Dus het gaat een geweldige kans zijn voor ons bij Aston Martin Cognizant Formula One Team. Ik geloof in de kracht van ons nieuwe, groeiende team, dus ik kijk nu al uit naar 2022.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS