Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

OFFICIEEL: Glickenhaus op inschrijvingslijst voor 8 uur van Portimao

Uitgegeven door Wim Boekel • 18 mei 2021 13:04 • Print artikel

Voor de eerste keer in de historie van het FIA World Endurance Championship, reist het kampioenschap af naar het Algarve International Circuit. Hier word de 8 uur van Portimao verreden. Het is tevens het debuut voor de Glickenhaus 007 LMH in de nieuwe hypercar klasse van het FIA WEC. In de auto nemen Ryan Briscoe, Romain Dumas en Richard Westbroek plaats.

Glickenhaus

In totaal staan er 33 auto’s op de deelnemerslijst, waarvan vier in de hypercar klasse, 11 in de LMP2, vier in de LMGTE-Pro en hofleverancier is de LMGTE-Am met 14 auto’s. Het wordt de eerste keer dat James Glickenhaus het dus met zijn auto gaat opnemen tegen de Toyota’s en de Alpine. Na het incident in Spa, is Team Project 1 ook weer terug met haar Porsche’s.

De Nederlandse inbreng vinden we terug in de LMP2-klasse. Racing Team Nederland is wederom van de partij met Frits van Eerd, Giedo van der Garde en Job van Uitert. Robin Frijns rijdt zijn tweede race in het kampioenschap wederom met Team WRT. Beitske Visser racet in de prototype klasse met een volledige vrouwelijke lineup. De Friezin rijdt samen met Tatiana Calderon en Sophia Floersch voor het Richard Mille Racing Team.

Naast het Belgische Team WRT is Stoffel Vandoorne de enige Belg die in actie komt. De voormalig F1-coureur rijdt met Sean Geleal en Tom Blomqvist voor Jota.

Klik hier voor de volledige inschrijvingslijst.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS