Autosport Internationaal Toerwagens • Blancpain Endurance Series

OFFICIEEL: Bathurst 12 uur gaat in 2021 niet door: "Internationale reisbeperkingen"

Uitgegeven door Wim Boekel • 19 oktober 2020 09:16 • Print artikel

De Bathurst 12 uur van 2021 is geannuleerd. Het besluit komt nadat er beperkingen zijn gekomen op het internationale reisverkeer door Covid-19, zo heeft de organisatie Supercars bekend gemaakt. De 12H Bathurst, die gepland stond van 5 tot en met 7 februari was de openingsronde van de International GT Challenge. De reisbeperkingen liggen volgens Supercars-directeur Sean Seamer met name bij een aantal landen en voornamelijk Australië. Het land heeft strikte toegangsregels opgelegd door de pandemie.

Bathurst 12H race Mount Panorama


“Het is een zware beslissing, maar uiteindelijk eentje die we moeten nemen”, aldus Seamer. “Sinds Supercars het evenement is gaan managen, is het uitgegroeid tot een van de grootste endurance evenementen wereldwijd, waarin ons spirituele thuis van het racen wordt getoond aan een wereldwijd publiek. Met de verwachting dat de internationale grenzen gesloten blijven, hadden we het gevoel dat het in het beste belang van de deelnemers, fans, sponsoren en TV-zenders is om nu een beslissing te nemen over het evenement van volgend jaar. We zijn absoluut toegewijd om het evenement in 2022 terug te laten keren op de Australische motorsportkalender.”

Ook de organisator van de International GT Challenge, SRO Motorsport staat achter het besluit. “De Bathurst 12 uur is een van 's werelds grootste endurance races en zonder twijfel een hoogtepunt op de SRO Motorsport Group wereldwijde kalender”, aldus SRO-directeur Stephane Ratel. “Maar we begrijpen ook en respecteren de Australische internationale reisbeperkingen, wat het onmogelijk maakt om de openingsronde van de Interational GT Challenge in februari te houden. Daardoor begint het 2021 kampioenschap later in het jaar tijdens de 24 uur van Spa. Mount Panaroma blijft de International spirituele seizoenopener en ik weet dat ik namens iedereen bij de SRO spreek, alsmede de fabrikanten, als ik zeg dat we niet kunnen wachten om in 2022 terug te keren.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS