Autosport Internationaal Toerwagens • FIA GT3

OFFICIEEL: BMW kondigt komst nieuwe GT3-bolide aan: "Wij geloven dat de GT3..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 9 december 2019 10:09 • Print artikel

BMW heeft bekend gemaakt dat het voor het jaar 2022 met een nieuwe BMW GT3 gaat komen. De bolide gaat gebaseerd worden op de volgende generatie van de M4-straatauto. De fabrikant uit Bayern moest wachten tot de 2022-regels definitief waren vastgesteld door de World Motor Sport Council. Onder de huidige regels een auto op basis van de M4 is niet toegestaan, maar nu staat de World Motor Sport Council toe dat de GT3-modellen gebaseerd mogen worden op een vierdeurs model.


“De World Motor Sport Council heeft de nieuwe regels voor de GT3 aangekondigd”, zei BMW Motorsport directeur Jens Marquardt. “Ze treden in 2022 in werking en daarmee gaan we een nieuwe auto leveren die gebaseerd is op de M4. We werken intensief aan de ontwikkeling van een opvolgende GT3-auto. We gaan er volgend jaar rond het einde van de zomer mee de weg op. Deze auto gaat in 2021 in de competitie modus rijden, maar nog in ontwikkeling zijn, en klaar zijn om aan het einde van 2021 aan klanten geleverd te worden, zodat het racen kan beginnen in 2022 met de nieuwe regels.”

“Het is alleen maar logisch dat het toekomstige klanten racen gebaseerd is op de volgende generatie van de BMW M4”, voegt BMW CEO Markus Flasch daar aan toe. “We zijn klaar om nieuwe standaarden neer te zetten voor wat betreft de sportieve prestatie in productie, wat het logisch maakt om ook een nieuwe GT3-sportwagen op dit platform te presenteren.”

BMW moet nog een prijs voor de auto bekend maken, maar Marquardt zegt deze prijs competitief gaat zijn in de markt. De auto wordt voorzien van de S58-motor, die afgeleid is van de drie-liter zescilinder, die in de huidige straatversie van de M4 zit.

“Wij geloven dat de GT3 nog steeds het topniveau van het GT-racen is, maar wat betreft de prijs denk ik, dat er zeker ruimte is dat mensen blij worden en bereid zijn om de prijs voor deze auto te willen betalen”, zegt Marquardt. “Ons doel is om echt een auto te hebben die we voor de nieuwe regels verkopen, die ook binnen de prijsrange van onze huidige auto zit.”

De nieuwe GT3-racer is de derde M4 raceauto die gebaseerd is op de straatversie. Zo is er al de M4 GT4 en de M4 DTM.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS