Formule 1

OFFICEEL: Alfa Romeo Racing kondigt Guanyu Zhou aan! Eerste Chinees in de Formule 1

Uitgegeven door Wim Boekel • 16 november 2021 09:33

Het was al even een publiek geheim en in China werd het door een autodealer al aangekondigd tijdens het weekend van de Grand Prix van Sao Paolo: Guanyu Zhou is volgend jaar de tweede coureur bij Alfa Romeo Racing. Daarmee heeft China officieel haar eerste Formule 1-coureur. Met Zhou heeft het Formule 1-team een volledig nieuwe line-up in 2022. De Chinees neemt plaats naast Valtteri Bottas die overkomt van Mercedes.

Guanyu Zhou Alfa Romeo Racing

“Het is een genot om Guanyu Zhou te verwelkomen bij Alfa Romeo Racing”, zegt teambaas Frédéric Vasseur. “Hij is een erg getalenteerde coureur, zoals zijn resultaten in de Formule 2 hebben aangetoond en we kijken er naar uit om zijn talent in de Formule 1 nog meer tot bloei te laten komen. We zijn trots op onze line-up voor 2022 en we hebben het vertrouwen dat Zhou een succesvol partnerschap met Valtteri gaat vormen. We kijken ook uit naar het verwelkomen van de Chinese fans die zich bij het team gaan voegen. Alfo Romeo Racing is een historisch merk en een dat de spirit van de Formule 1 omarmt en we doen ons beste om de ervaring van onze sport in China een grote te maken.”

Voor de Chinese coureur is het een droom die waarheid wordt met zijn stoeltje in de koningsklasse van de autosport. “Ik heb vanaf jonge leeftijd gedroomd van het zo hoog mogelijk te klimmen in een sport waarover ik gepassioneerd ben en nu komt die droom uit”, aldus Zhou. “Het is een privilege voor mij om mijn Formule 1-racecarrière te starten met een iconisch team, een team dat in het verleden zoveel jonge coureurs in de Formule 1 geïntroduceerd heeft. Nu is de droom realiteit. Ik voel me goed voorbereid op deze immense uitdaging in de Formule 1, de top van de autosport, naast een bewezen, wereldklasse talent als Valtteri Bottas. Ik wil Alfa Romeo Racing bedanken voor de kans. Volgend jaar is het doel zoveel mogelijk te leren en zo snel mogelijk. Om de eerste Chinese coureur ooit te zijn in de Formule 1, is een doorbraak voor de Chinese autosporthistorie. Ik weet dat er veel hoop op mijn schouders rust, maar zoals altijd neem ik dat mee als een motivatie om beter te worden en meer te bereiken.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS