Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Nyck de Vries wil racestoeltje in de Toyota GR010 Hybrid: "Ik ga niet ontkennen dat ik..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 19 januari 2021 08:50 • Print artikel

Nyck de Vries is naast rijder in de Formule E voor Mercedes, ook de test- en reservecoureur van Toyota, dat vorige week de nieuwe Hypercar introduceerde. Voor De Vries gloort er een mooie toekomst in het enduranceracen.

Nyck de Vries Toyota

“Ik ben blij om door te gaan als test- en reservecoureur bij Toyota”, zei de Nederlander tegen Sportscar365. “De toekomst van het endurance racen is echt mooi, met alle nieuwe fabrikanten die komen. De nieuwe regels leveren een competitief platform. Het is een krachtige auto met een elektrische motor op de vooras. Dat is een wat andere ervaring dan voorheen, waar je ze voor en achter had.”

“De auto is behoorlijk zwaarder en je hebt maar één aero pakket. Het gaat wat lastiger worden om er mee te rijden, maar uiteindelijk is het belangrijkste dat het nog dichter bij elkaar zit en dat het close racing oplevert.”

“Ik kijk er naar uit om dit seizoen te aanschouwen en ik ga niet ontkennen dat ik wil opstappen naar een racestoeltje in de nabije toekomst, om een echte bijdrage te leveren door te vechten tegen de concurrenten.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS