Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule E

Nyck de Vries teleurgesteld na zijn twee podiumplaatsten in London: "Vooral medelijden met Stoffel"

Uitgegeven door Pascal Wekema • 26 juli 2021 19:02 • Print artikel

Iedere coureur zou uiterst tevreden zijn met twee podiums tijdens twee races, maar Nyck de Vries ziet dat anders en is na zijn twee keurige wedstrijden toch een beetje teleurgesteld.

Nyck de Vries

"Dit is mijn tweede podium van het weekend, maar uiteindelijk ben ik een beetje teleurgesteld dat ik zondag tweede ben geworden. Ik heb vooral medelijden met mijn teamgenoot Stoffel, die naar mijn mening de overwinning verdiende, maar hij werd uitgeschakeld door Oliver Rowland. Toch kan je in dergelijke gevallen niets doen."

"Al met al hadden we wat pech met de safety car, omdat we de Attack Mode net hadden geactiveerd toen deze op de baan kwam. Dat maakte me kwetsbaar na de herstart en toen reed Lucas di Grassi ineens vooraan, vechtend om de leiding, wat me echt verbaasde, want hij had daar niet mogen zijn. Uiteindelijk waren Alex Lynn en Mahindra Racing terechte winnaars. Ik heb alles gegeven, maar helaas was het onmogelijk om naast hem te komen en een nieuwe aanval op te zetten", zei Nyck de Vries in een verklaring na de race.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS