Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule E

Nyck de Vries reageert op overname Mercedes door McLaren: "Het is een hele hechte, mooie groep"

Uitgegeven door Peter Vader • 16 mei 2022 08:02 • Print artikel

Mercedes zet na 2022 een punt achter haar avontuur in de Formule E. Het team, waar Nyck de Vries momenteel voor rijdt, wordt overgenomen door McLaren. De Nederlander houdt zijn eigen toekomstperspectief in het midden en zegt vooral blij te zijn voor het hele team. Vlak voor de E-Prix van Berlijn werd bekendgemaakt dat McLaren zal debuteren in de Formule E. De Britse renstal neemt in 2023 het huidige Formule E-team van Mercedes over. Mercedes zet na het huidige seizoen een punt achter haar avontuur in de elektrische tegenhanger van de F1.

NyckdeVries FE Mercedes McLaren


Overstappen?
Of de huidige coureurs van Mercedes, Nyck de Vries en Stoffel Vandoorne nu 'overstappen' naar McLaren, is nog niet zeker. Vandoorne wordt gelinkt aan een stoeltje bij DS Penske, maar van De Vries is weinig bekend, aldus een bericht van RacingNews365. Op de vraag in Berlijn aan de Nederlander naar het nieuws van de McLaren-overname, legde De Vries uit dat voor hem het teambelang op één staat.

Teamwerk!
"Ik ben vooral heel erg blij voor de mensen die voor het team werken, want het is een hele hechte, mooie groep. Gelukkig heeft iedereen in ieder geval een plekje, want het gaat uiteindelijk wel om alle mensen die voor een organisatie werken. Het betekent niet alleen zekerheid voor één persoon, vaak zitten er ook hele families achter."

Oude link
De Vries zat zelf van 2010 tot 2019 in het talentprogramma van McLaren en had een link met Ron Dennis. De regerend Formule E-kampioen weet uit ervaring dat de Mercedes-medewerkers 'op een goede plek terecht komen'. Binnen het team is er weinig merkbaar van de overname. "Ik heb het verschil niet heel erg gevoeld. Iedereen is hier vooral druk met de race bezig."

Mercedes_E_rennwagenBen jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS