Formule 1

Nyck de Vries racet ondanks problemen aan de ophanging naar P3 in Londen

Uitgegeven door Frank Korsel • 3 augustus 2022 21:00 • Print artikel

Niet alleen in de Formule 1 kende het team van Mercedes een succesvol weekend, maar ook in de Formule E timmerde het team van Nyck de Vries en Stoffel Vandoorne aardig aan de weg. Tijdens de double-header in Londen eindigde De Vries op de derde positie nadat hij in de kwalificatie op de vijfde plek terecht kwam.

Nyck de Vries

In de kwalificatie van Groep A klokte de Nederlander de derde tijd en mocht dus mee naar het de duels. In de kwartfinale was Antonio Giovinazzi hem te snel af en mocht hij de race aanvangen vanaf de vijfde positie.

Na een succesvolle start waarin hij zijn positie behield, maakte de man uit Friesland slim gebruik van zijn twee ‘Attack Modes’ en kon hij de aansluiting vinden bij de kopgroep. Na een aantal mooie inhaalacties klom de regerend wereldkampioen op naar de derde positie en kwam op slechts 1,3 seconden achter de nummer twee, Jake Dennis terecht.

De man uit Uitwellingerga sprak zich na de race uit: “Ik ben verheugd. Ik denk dat het team een geweldige race heeft gereden, waarbij alle Attack Modes en belangrijke beslissingen precies goed waren, dus ik ben erg tevreden met wat we hebben bereikt.”

Alhoewel De Vries tevreden is met zijn prestaties, is was het niet helemaal zeker of hij de eindstreep wel zou halen: “Zeven of acht ronden voor het einde brak er iets aan de linker voorwielophanging, dus ik was echt bang dat ik de race niet zou kunnen uitrijden. Als dat niet zo was geweest, hadden we misschien later in de race een beetje een aanval op Jake geprobeerd, maar uiteindelijk denk ik dat we blij zijn dat we een goed teamresultaat hebben geconsolideerd en hier vandaan zijn gekomen met een behoorlijke hoeveelheid punten richting het teamkampioenschap."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS