Formule 1

Nyck de Vries juicht eerder voor Lewis Hamilton dan voor Max Verstappen

Uitgegeven door Bart • 10 april 2021 17:37 • Print artikel

Nyck de Vries won in Diriyah de eerste Formule E-race van het seizoen en werd onder meer gefeliciteerd door Mercedes F1-teambaas Toto Wolff. In een interview met de NOS legt de Fries uit dat de Mercedes-teams in de Formule E en Formule 1 steeds meer gaan samenwerken. "Het begint een gemeenschappelijk team te worden dat in twee verschillende klassen op het hoogste niveau meedoet."

Nyck de Vries


Waar de F1-tak al jarenlang dominant is, is dat in de Formule E onmogelijk. "Tot vorig jaar zijn alle Formule E-seizoenen in het laatste weekeinde beslist", legt De Vries uit. "Dat komt omdat het min of meer kunstmatig spannend wordt gehouden. Je hebt geen schijn van kans om te voorspellen wie dit weekeinde gaat winnen. Het format is zo ingericht dat je niet echt kunt uitlopen in het kampioenschap."

"In de Formule E zijn het chassis en de ophanging van alle auto's gelijk. Het verschil wordt gemaakt in de elektrische aandrijving, de software en racestrategie. Als Lewis Hamilton in de Formule 1 als laatste zou starten, finisht hij nog in de top drie, omdat de verschillen daar zo significant zijn. De Formule E is juist een onvoorspelbaar kampioenschap en daardoor spannend tot het einde."

De Vries is naast Formule E-coureur ook reservecoureur in de Formule 1 voor Mercedes. Hij krijgt de vraag voorgelegd of hij meer voor teamgenoot Lewis Hamilton juicht of voor landgenoot Max Verstappen. "Uiteindelijk moet ik dan voor mijn werkgever juichen, omdat ze zo lang dominant zijn geweest en de manier waarop ze met de huidige situatie omgaan. Je ziet hoe het team die situatie oppakt en terugkomt naar waar ze altijd hebben gestaan. Red Bull was in Bahrein het snelst in alle sessies, maar Mercedes wint wel gewoon de race. Er komt geen verzadiging, iedereen wil winnen. Die mentaliteit vind ik heel bewonderenswaardig."

Dromen over de Formule 1 doet De Vries niet. "Ik houd niet zo van dromen en ik denk dat anderen hoger op de lijst staan. George Russell is de eerste die daar op korte termijn zal gaan instappen. Maar daar ligt ook helemaal niet mijn focus; die ligt bij de Formule E. Dat klinkt wellicht een beetje cliché, maar ik wil echt graag voor Mercedes winnen in de Formule E. Zeker in de Formule E moet je heel erg voorzichtig zijn en niks voor lief nemen."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS