Formule 1

Nyck de Vries is trots op wat hij heeft bereikt: "Veeleisender dan de Formule 1"

Uitgegeven door Frank Korsel • 28 november 2022 11:01 • Print artikel

Aankomend Formule 1-coureur Nyck de Vries concludeert dat de Formule 1 minder veeleisend zal zijn dan zijn jaren in de Formule E. Met één officiële Grand Prix-start achter zijn naam viel het de Friese coureur op dat races in de elektrische tegenhanger een stuk zwaarder waren op gebied van management.

Nyck de Vries

De man uit Uitwellingerga, een klein Fries dorpje nabij Sneek, heeft al een vuistdik CV opgebouwd. Zo was Nyck al enorm succesvol in de kartsport en in de singleseaters (Formule Renault 2.0L en Formule Renault 3.5 Series). En won hij in 2019 de Formule 2-titel in het voorlaatste weekend. Hierna verkaste hij naar de Formule E en won hij in het seizoen 2020-2021 de wereldtitel. Ook reed hij in WEC-kampioenschap voor het team van Frits van Eerd.

In het TV-programma Renze op Zaterdag gaat De Vries in op de voornaamste verschillen tussen de Formule 1 en de Formule E: "De wedstrijden in de Formule E waren erg intensief, op het gebied van management. Wat dat betreft, is het veeleisender dan de Formule 1", zo legt hij bij Renze Klamer uit. "Formule 1 is de volgende stap na Formule 2 en dat is gewoon wat bandenmanagement en de brandstof beheren", zo vertelt de nuchtere Fries.

De Vries heeft dus een flinke omweg genoten voordat hij dan eindelijk in de koningsklasse van de autosport terecht is gekomen. Hij heeft geen spijt van de keuzes en is trots op wat hij heeft bereikt: "Ik had ook wel de luxe dat ik een goede carrière buiten de Formule 1 had. Je hebt twee klassen waarin je heel goed professioneel auto kunt racen: Formule E en het lange afstandsracen", aldus de AlphaTauri F1-coureur.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS