Formule 1

Nyck de Vries is een voorstander van eerlijkheid: "Het ziet er veelbelovend uit"

Uitgegeven door Bart • 24 januari 2022 07:46 • Print artikel

Als kampioen in de Formule E mag Nyck de Vries dit seizoen met startnummer 1 rijden, maar de Friese coureur zal daar niet voor kiezen. Op de website van zijn team Mercedes laat De Vries weten dat er nog niet over gesproken is, maar dat hij het liefst met nummer 17 blijft rijden als het seizoen volgende week van start gaat.

Nyck de Vries


De wereldtitel geeft Nyck de Vries naar eigen zeggen meer zelfvertrouwen. "Ik kijk echt uit naar seizoen 8. Een nieuw seizoen betekent altijd een nieuwe uitdaging en dat je titelverdediger bent is natuurlijk heel speciaal. Het is vooral mooi dat we weer gaan racen en dat ik mijn titel kan verdedigen."

Het veelbesproken kwalificatieformat is op de schop gegaan. Vorig seizoen had de top van het klassement nadeel door in de kwalificatie als eerste van start te moeten gaan. Dit jaar heeft de WK-stand nog altijd invloed op de kwalificatie. Er komen op basis van de stand twee groepen van 11 coureurs. De top 4 van iedere groep plaatst zich voor de kwartfinale. In head-to-heads wordt vervolgens om pole position gestreden.

De Vries kijkt uit naar het nieuwe format. "Het ziet er veelbelovend uit. Het wordt in ieder geval eerlijker voor iedereen, dus dan ben ik voorstander. We moeten afwachten hoe het gaat lopen, maar ik zie het wel zitten. In de Formule E zal het altijd dicht bij elkaar blijven zitten en er hoeven geen onvoorspelbare zaken van buitenaf aan toegevoegd te worden."

De Vries kijkt ook uit naar het racen op nieuwe locaties. "Ik kijk het meest uit naar Vancouver en Jakarta. Dat zijn unieke locaties. Natuurlijk zouden we in seizoen 7 al naar Jakarta gaan, maar helaas kon dat vanwege de omstandigheden niet doorgaan. Het is geweldig dat de Formule E blijft groeien en naar nieuwe steden gaat. Ik verwacht een geweldig seizoen."

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS