Formule 1

Nyck de Vries getipt als dark horse: "Hij past zich ongelofelijk snel aan"

Uitgegeven door Bart • 23 januari 2023 06:02 • Print artikel

Nyck de Vries vormt dit jaar samen met Oscar Piastri en Logan Sargeant de rookies in de Formule 1. De Friese coureur is met zijn 27 jaar een stuk ouder dan de andere twee nieuwelingen die 21 en 22 jaar oud zijn. F1-journalist Lawrence Barretto denkt dat dat juist in het voordeel van de AlphaTauri-coureur die hij ziet als dark horse in de Formule 1.

Nyck de Vries


Barretto blikt op de website van de F1 terug op de sensationele entree van De Vries in Monza. Als vervanger van Alex Albon reed De Vries naar een knappe negende plaats. "Zijn prestatie in Italië was ongelofelijk, maar de omstandigheden speelden wel in zijn voordeel, dat moet gezegd. Monza paste niet alleen goed bij de Williams, maar er werden dat weekend ook veel gridstraffen genomen. Daardoor stond De Vries verder naar voren, maar hij heeft goed gebruikt gemaakt van die kans."

"Ondanks dat hij maar één Grand Prix achter zijn naam heeft staan, kan De Vries rekenen op een rijke ervaring die hij de laatste twee jaar bij Mercedes heeft opgedaan. Hij heeft in de Zilverpijl gereden en heeft ook ervaring in de Aston Martin en een oude Alpine tijdens een test op de Hungaroring. Daarnaast heeft hij een goede start bij AlphaTauri gemaakt met 151 ronden tijdens de Young Driver Test in Abu Dhabi. De Vries zal bovendien de komende weken nog rijden in een oude auto in Imola en een ander Europees circuit."

Een nadeel voor De Vries is dat er slechts drie testdagen zijn bij de wintertest in Bahrein. "Daar moet hij de auto ook nog delen met Yuki Tsunoda, waardoor hij maar maximaal 12 uur in de 2023-auto heeft gereden voorafgaand aan de eerste race. Maar daar ligt wel de kracht van De Vries. Hij past zich ongelofelijk snel aan. Dat deed hij bij Aston Martin, Williams, Alpine en Mercedes ook. Het is erg indrukwekkend hoe snel hij nieuw materiaal onder de knie krijgt."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS