Formule 1

Nyck de Vries blij met kwalificatie in Monaco: "Wisten dat het rommelig zou gaan worden"

Uitgegeven door Frank Korsel • 27 mei 2023 19:23

Na een enerverende kwalificatiesessie voor de Grote Prijs van Monaco kwalificeerde Nyck de Vries zich als twaalfde. Hij deelde na afloop van de sessie zijn verwachtingen voor de race en blikte hij terug op zijn beste kwalificatie van het seizoen.

Nyck de Vries

"Het was een uitdagende sessie, en we wisten al voordat we aan Q1 begonnen dat het rommelig zou worden vanwege het verkeer”, begon De Vries. De smalle straten van Monaco staan erom bekend dat het inhalen er lastig is, en tijdens de kwalificatie kunnen andere coureurs als een rijdende blokkade fungeren. Toch reed De Vries een solide sessie door de straten van het prinsdom.

"Natuurlijk willen we altijd meer, maar tot nu toe is het een solide weekend geweest”, vervolgde De Vries. "Als we het goede werk dat we tot nu toe hebben verricht herhalen in de race van morgen, kunnen we tevreden zijn met onszelf en het weekend in het algemeen."

"De baanevolutie is hier groot en je kon zien dat de baan pas echt tot leven kwam tijdens de kwalificatie, wanneer het erop aankomt. Ik heb hier eerder geracet, maar het is van een heel ander niveau in een Formule 1-auto, en ik kijk uit naar morgen!"

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS