Formule 1

Nyck de Vries: "Als eerste Max is verdiend wereldkampioen, maar aan de andere kant..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 25 januari 2022 04:03 • Print artikel

Nyck de Vries rijdt in de Formule E voor Mercedes en is daarnaast testcoureur van het Mercedes F1-team. De ultieme beslissing in de hoogste klasse van de autosport moet er voor de Nederlander dan ook eentje met gemengde gevoelens geweest zijn. Hij zag zijn Mercedes-teamgenoot Lewis Hamilton de titel verliezen en zijn landgenoot Max Verstappen als eerste Nederlander de wereldtitel pakken. Toch vindt Nyck de Limburger een terechte wereldkampioen.

Nyck de Vries FE Mercedes

“Als eerste, Max is verdiend wereldkampioen”, zegt Nyck de Vries tegen het Engelse Express. “Iedereen, vooral ik, denkt dat hij het verdiende. Hij had een fantastisch seizoen, er is geen twijfel over zijn kwaliteiten of dat hij verdiende om het kampioenschap te winnen, daar zijn we het allemaal over eens. Dat is iets wat ik zeker erken. Maar aan de andere kant, Lewis Hamilton had ook een goed seizoen. Op de zondag in Abu Dhabi deed hij alles wat hij moest doen, om de titel te winnen. De wedstrijdleiding nam beslissingen die niet in overeenstemming waren met de regels en dat verraste hem, wat uiteindelijk het kampioenschap van hem afnam. Dit is natuurlijk niet goed en ik denk dat dat niet mogelijk zou moeten zijn in de sport. Maar wat kan eraan gedaan worden? Ik weet het niet.”

“Ik kan me niet voorstellen hoe het is om een achtste titel te verliezen, maar ik respecteer en begrijp zijn gevoelens. Het had hetzelfde geweest als de situatie andersom was geweest. In ieder geval, Max is gewoon een goede coureur en hij verdient het kampioenschap. Dat is ook een feit.”Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formule 1 of de auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS