Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Nyck de Vries na afloop van de ongelukkige kwalificatiesessies: "Het lijkt erop dat we behoorlijk competitief zijn"

Uitgegeven door Peter Vader • 13 juni 2024 11:01

Tijdens de kwalificatie voor de 24 uur van Le Mans van 2024 zorgde Kamui Kobayashi even voor samengeknepen billen bij Nyck de Vries. De Japanner reed voor Toyota Gazoo Racing in het startnummer 7 tijdens de eerste kwalificatiesessie, waarin de snelste 8 auto's van iedere klasse zich proberen te plaatsen voor de Hyperpole. Dat ging nog bijna mis voor Nyck de Vries want Kobayashi crashte de auto ietwat ongelukkig. Gelukkig geen schade! Maar alle rondetijden werden wèl geschrapt door de wedstrijdleiding vanwege het veroorzaken van een rode vlag aan het einde van de sessie. De #7-Toyota zal nu vanaf de 23e plaats achteraan het Hypercar-veld starten...

Nyck_de_Vries_Foto_Toyota_Gazoo_Racing_GlobalNyck de Vries na afloop van de ongelukkige kwalificatiesessies: "De monteurs hebben heel goed werk geleverd om de auto op tijd klaar te krijgen"

Nyck de Vries (Toyota GR010 Hybrid #7) bleef er nuchter onder en verklaarde na afloop van de kwalificatiesessies: “We hadden een goede nachtsessie en iedereen kreeg de vereiste nachtrit. De monteurs hebben heel goed werk geleverd om de auto op tijd klaar te krijgen om het grootste deel van ons programma te doorlopen", zei de voormalig F1-coureur. "Het lijkt erop dat we behoorlijk competitief zijn. We hebben wat vergelijkingen gemaakt tussen verschillende afstellingen en het voelt alsof we op de goede weg zijn wat betreft racevoorbereiding.”

Toyota_at_Le_Mans_2024

Bron foto's: TOYOTA GAZOO Racing Global

24H_Le_Mans_event_logo

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS