Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Nyck de Vries: "ik kijk uit naar mijn eerste Le Mans met Toyota in een Hypercar"

Uitgegeven door Peter Vader • 14 juni 2024 10:00

In de derde training van de 24 Uur van Le Mans 2024, die plaatsvond over drie uur bij temperaturen van 20°C op een bewolkte donderdagmiddag, concentreerde voormalig F1-rijder en ex-wereldkampioen Formule E Nyck de Vries samen met de andere teamcoureurs van het Toyota Team Gazoo Racing, zich op lange stints, waarbij de kenmerken van de twee samenstellingen van Michelin-banden werden vergeleken, evenals de verschillende afstellingsopties. Nyck de Vries’ teamgenoot Sébastien Buemi zette de beste teamtijd neer in de #8-Toyota GR010 Hybrid omdat hij de sessie als achtste eindigde.

24 Uur Le Mans 2024 Toyota Sebastian Buemi en Nyck de VriesSebastian Buemi en Nyck de Vries delen hun ervaringen tijdens de vrije traingen; Nyck de Vries: "We hebben in totaal veel ronden gereden en we hebben alle informatie om ons voor te bereiden op de race"

De tweede nachtsessie van de week (FP4) werd gekenmerkt door lichte regen, die al vroeg viel in de één uur durende vierde training. Na tot nu toe 16 uur racen op La Sarthe deze maand, beschikt het team over de gegevens en ervaring om zijn race-uitdaging uit te stippelen. Deze plannen zullen vrijdag worden afgerond, terwijl monteurs de GR010 Hybrid’s zorgvuldig herbouwen om in topconditie te zijn voor de langste race van het seizoen. Sébastien Buemi en Nyck de Vries hebben er alle vertrouwen in.

24 Uur Le Mans 2024 Toyota_Nr7_Nyck_de_VriesNyck de Vries onderweg in FP3 met zijn Toyota GR010 Hybrid

Sébastien Buemi (#8): “We lieten de teleurstelling over het niet bereiken van Hyperpole al snel achter ons en concentreerden ons op de race. Ons doel was om de auto zo goed mogelijk af te stellen. In de laatste sessie hebben we zelfs een paar rondjes in de motregen gereden en omdat er tijdens de race regen mogelijk was, was het nuttig om dat te ervaren. We hadden geen betrouwbaarheidsproblemen en hebben gewoon vol ingezet voor de race, wanneer we hopen vooraan te kunnen vechten.”

Nyck de Vries (#7): “We hebben tijdens de vrije trainingen ons volledige programma doorlopen, de afstelling en banden vergeleken, en onze racevoorbereidingen zijn soepel verlopen. We hebben in totaal veel ronden gereden en we hebben alle informatie om ons voor te bereiden op de race. Het duurt lang en we verwachten dat het spannend wordt, dus ik kijk uit naar mijn eerste Le Mans met Toyota in een Hypercar; laten we eens kijken wat het gaat brengen.”

24H_Le_Mans_event_logo

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS