Formule 1

"Nu moeten we fabrieken verkopen om Lewis Hamilton te kunnen betalen"

Uitgegeven door Bart • 26 oktober 2020 11:05 • Print artikel

Het gaat in de Formule 1 al weken over de toekomst van Lewis Hamilton en Toto Wolff bij het team van Mercedes. De succesvolle coureur en de teambaas hebben hun aflopende contract nog niet verlengd. De 35-jarige Brit schreef zondag geschiedenis door zijn 92e overwinning in de Formule 1 bij te schrijven. Wolff is uiteraard op de hoogte van alle verhalen over een mogelijke contractverlenging en ging er luchtig mee om.

Lewis Hamilton


"Het is een geweldige prestatie van Lewis", zo begon Wolff zijn interview met Sky Sports F1, om daar een grap aan toe te voegen. "Nu zullen we fabrieken moeten verkopen om genoeg geld te hebben om Lewis te kunnen betalen."

Wolff moest zoeken naar woorden om zijn waardering van Hamilton uit te spreken. "Dit is een ongelofelijk aantal overwinningen. Wie had dat gedacht toen we in 2013 met dit project begonnen. Het komt vooral door zijn absolute passie om te presteren. Hij steekt zo veel energie in zijn sport. Daarnaast heeft hij het talent en de vaardigheden. Dat is ongekend."

Hamilton is 35, maar maakt nog altijd stappen volgens Wolff. "Dit jaar is het eigenlijk voor het eerst dat hij het hele weekend top presteert. Er is veel ruimte voor reflectie, hij leert enorm veel en begrijpt de banden als geen ander. Daarnaast is hij strategisch erg sterk."Wil je nog meer genieten van mooie video-beelden? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS