Formule 1

Norris gaat racen met het nieuwe neusconcept van McLaren

Uitgegeven door Bas Kaligis • 26 september 2020 16:28 • Print artikel

SOCHI - McLaren heeft zich gecommitteerd aan het uitvoeren van het nieuwe neusconcept op de F1-auto van Lando Norris voor de rest van het weekend tijdens de Grand Prix van Rusland in Sochi.

Lando Norris Carlos Sainz McLaren F1


Net als teamgenoot Carlos Sainz reed Norris vrijdag met een standaard set-up - een strategie die, zo zei hij, ook gedeeltelijk bedoeld was om het risico van schade aan de nieuwe neus te voorkomen.

Ondanks een gebrek aan reserveonderdelen die problemen veroorzaken als er schade wordt aangericht, besloot McLaren uiteindelijk om de nieuwe spec uit te voeren en zo informatie te verkrijgen van de prestatie van de neus over een volledige race-afstand.

Norris was 20e en langzaamste in de derde vrije training van zaterdag nadat hij zijn kwalificatiesimulatie niet had voltooid. Dat terwijl Sainz een bemoedigende derde tijd reed met de standaard neus. "We hebben enkele wijzigingen in de auto aangebracht, dus hopelijk kunnen we de volgende stap zetten voor wat betreft prestaties", vertelde teambaas Andreas Seidl tegen Sky F1.

"We hebben besloten om door te gaan met het nieuwe neusconcept in de ochtend met Lando, met het doel om dit door te zetten naar de kwalificatie en de race morgen. Aan Carlos' kant hebben we besloten om vast te houden aan het oude concept."

"Je moet weten dat deze nieuwe neus deel uitmaakt van een breder pakket dat we stap voor stap proberen in te voeren, dus de volledige winst van deze neus is er nog niet. Maar toch is het belangrijk dat we zo vroeg mogelijk zoveel mogelijk gegevens verzamelen en daarom hebben we besloten om de ene auto met de oude neus en de andere auto met de andere neus te runnen. Tegelijkertijd is het een grote logistieke uitdaging op dit moment. We hebben redelijk weinig onderdelen voor de nieuwe neus. Daarom doen we het zo."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS