Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule E

Norman Nato vervangt geblesseerde Sam Bird tijdens ePrixs in Seoel

Uitgegeven door Frank Korsel • 5 augustus 2022 12:00 • Print artikel

Norman Nato vervangt volgend weekend de geblesseerde Sam Bird bij het Formule E-team van Jaguar tijdens de laatste twee races in de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoel. De Britse Bird mag van de medische experts niet meedoen aan de afsluiteinde races nadat hij een breuk in zijn linkerhand opliep. De officiële reservecoureur Norman Nato vervangt Bird dan ook voor de resterende twee races.

Norman Nato

Tijdens de ePrix van Londen liep Bird zijn blessure op in de eerste ronde. Hij reed de race uit, maar er bleek iets niet helemaal in de haak te zijn. Jaguar heeft via haar socialemediakanalen laten weten dat de Britse coureur niet fit is voor de laatste twee races in Zuid-Korea.

Het statement van Bird luidt als volgt: “Ik baal er ontzettend van dat ik niet kan meedoen tijdens de laatste twee ronden van het seizoen in Seoul, vooral omdat het mijn honderdste Formule E-race had kunnen zijn. Ik moet de komende paar weken herstellen van de operatie van mijn linkerhand, zodat ik volledig fit ben voor de tests en seizoen negen. Ik heb vertrouwen in Norman, hij is een racewinnaar en ik ben ervan overtuigd dat hij goede punten voor Jaguar zal scoren.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS