Formule 1

"Normaal als je Lewis Hamilton verslaat, ben je in negen van de tien gevallen wereldkampioen"

Uitgegeven door Bart • 26 november 2022 11:01 • Print artikel

George Russell is trots op zijn prestatie dat hij Mercedes-teamgenoot Lewis Hamilton heeft verslagen. De 24-jarige Brit won in tegenstelling tot de zevenvoudig wereldkampioen wel een race dit jaar en scoorde 35 punten meer. Ondanks dat had Russell uiteraard liever voor de wereldtitel gestreden, maar dat was in de W13 niet mogelijk.

George Russell


Russell en Hamilton eindigden in de WK-stand op P4 en P6. "Als je in het begin van het seizoen had verteld dat ik Lewis zou verslaan, zou ik ongelofelijk trots en blij zijn geweest", zegt Russell in gesprek met Planet F1. "Normaal als je Lewis Hamilton verslaat, ben je in negen van de tien gevallen wereldkampioen."

Komend jaar verwacht Russell dat het een stuk lastiger wordt om Hamilton te verslaan. "In een seizoen dat de auto niet werkt, heeft iedereen zijn eigen moeilijkheden. Ik twijfel er niet aan dat hij volgend jaar weer op zijn normale niveau zit. Lewis had dit jaar een erg moeilijke start, waar het bij mij allemaal wat soepeler ging. In het tweede deel van het jaar heeft hij dat al een beetje omgedraaid."

BraziliŽ was het hoogtepunt van het seizoen voor Russell. "Ik ben trots op wat we in BraziliŽ hebben bereikt. Ik ben in de Formule 1 om wereldkampioen te worden en om dat te bereiken hebben we nog een lange weg te gaan. Het is goed om een overwinning op zak te hebben, maar je bent zo goed als je laatste race en dat was Abu Dhabi. We hebben nog veel te verbeteren en komend jaar willen we de strijd met Max Verstappen aangaan."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS