Formule 1

Nog steeds grote onduidelijkheid: staat Lewis Hamilton op de Formule 1-grid in 2022?

Uitgegeven door Wim Boekel • 11 januari 2022 20:08 • Print artikel

Lewis Hamilton wil dat de FIA duidelijke acties onderneemt, voordat hij zich wil toewijden aan een nieuw Formule 1-seizoen in 2022. Dat zegt Sky Sports-verslaggever Craig Slater. De Mercedes-coureur houdt zich al sinds het moment dat hij de wereldtitel verloor aan Max Verstappen, stil op de sociale media. Inmiddels is zijn nieuwe teamgenoot George Russell aan de slag gegaan in Brackley zo melden bronnen van Mercedes, maar er is echter nog geen duidelijkheid over de toekomst van de zijn teamgenoot.

World Championship Formula One

“Met 69 dagen te gaan tot de eerste Grand Prix in Bahrein, is het nog onduidelijk of Lewis Hamilton op de grid staat”, zegt Slater. “Wat betreft een terugkeer van Hamilton naar de Formule 1 met de honger om dat te doen en de ‘desillusie’ te overwinnen, die zijn teambaas zei te voelen na Abu Dhabi, is het aan de FIA om de beloften waar te maken die zij voor de kerst deden om de gebeurtenissen in de laatste ronde te onderzoeken en met enkele bevindingen te komen."

"Het mag duidelijk zijn dat Mercedes iets tastbaars wil zien, maar het is mij zo voorgehouden: ‘hoe langer dit voortsleept, hoe slechter de Lewis Hamilton-situatie is en dat komt van een bron dichtbij.”

Ondertussen heeft de nieuwe FIA-president Mohammed Ben Sulayem aangegeven dat hij de situatie van Abu Dhabi met de hoogste prioriteit gaat afhandelen, maar dat Hamilton niet heeft gereageerd op zijn pogingen om in contact te komen.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS