DTM

Nog een nieuwkomer: ABT Sportsline haalt toptalent Ricardo Feller naar de DTM + VIDEO

Uitgegeven door Peter Vader • 18 januari 2022 17:22 • Print artikel

MüNCHEN / KEMPTEN - ABT Sportsline stuurt opnieuw drie Audi's naar de DTM-races. Naast drievoudig DTM-kampioen René Rast en de vorig jaar als derde geeindigde Kelvin van der Linde, heeft het succesvolle raceteam uit Kempten de 21-jarige Ricardo Feller gecontracteerd voor de derde cockpit. De Zwitser, die als 16-jarige in de GT3-racewagen racete, wordt beschouwd als een supertalent en een ruwe diamant.

ABT_Sportsline_haalt_toptalent_Ricardo_Feller_naar_de_DTM
ABT Sportsline haalt toptalent Ricardo Feller naar de DTM

"Het is geweldig dat we dit jaar weer drie auto's in de DTM kunnen inzetten", zegt ABT Sportsline-CEO en teambaas Thomas Biermaier. "Met René, Kelvin en Ricardo hebben we drie coureurs die allemaal voor de titel kunnen vechten. Ondanks zijn jonge leeftijd heeft Ricardo al enkele jaren ervaring in de Audi R8 LMS en is hij één van de snelste op deze auto." Hans-Jürgen Abt vult aan: "Hij kan een groot man worden. Bij ABT kijken we er allemaal naar uit om hem te zien rijden en bij ons als teamlid te hebben."

Audi_R8_LMS_Nr29_Montaplast_by_Land-Motorsport_Ricardo_Feller_en_Christopher_Mies
Vorig seizoen veroverde Ricardo Feller de ADAC GT Masters-titel samen met Christopher Mies, in een Audi R8

Geboren in Oberbözberg in het kanton Aargau, sloot Feller zich in 2017 aan bij de GT3-sportwagens in de ADAC GT Masters via karting en Formule 4, waarin hij vorig seizoen de titel veroverde met Christopher Mies in een Audi. "Mijn droom vanaf het begin was de DTM", zegt Ricardo Feller. "Het is gaaf dat deze droom werkelijkheid wordt bij ABT Sportsline. Ik ben me ervan bewust dat 2022 een uitdaging wordt. Ongeacht mijn teamgenoten zal de concurrentie in de DTM waarschijnlijk nog sterker zijn dan vorig jaar. Ik wil me met de besten meten en die racen momenteel in de DTM."

DTM-Nieuwe DTM_coureur_Ricardo_Feller_met_ABT_CEO_en_Teambaas_Thomas_Biermaier_l-r
Nieuwe DTM-coureur Ricardo Feller met ABT-CEO en teambaas Thomas Biermaier (l-r)

Ricardo Feller maakt begin april zijn debuut tijdens de officiële DTM-testritten op Hockenheim. De DTM 2022 met in totaal acht raceweekenden start het nieuwe seizoen van 30 april tot 1 mei in Portimão, Portugal. "Het is gewoon geweldig om zulke jonge, grote talenten als Liam Lawson van vorig jaar en nu Ricardo Feller, in de DTM te zien rijden. Ze zijn de krenten in de pap. De toeschouwers kunnen zich verheugen op spannende duels tussen de coole rookies en de verlichte veteranen. Dat is ook wat de DTM bijzonder maakt", zegt Frederic Elsner, Director Event & Operations van de DTM-organisatie ITR.

Audi_Nr7_Ricardo_Feller_SUI

Tickets voor de races in Portimão, DEKRA Lausitzring Bocht 1, Imola, Norisring, Nürburgring, Spa-Francorchamps, Red Bull Ring en Hockenheimring zijn al verkrijgbaar in de DTM Ticket Shop (tickets.dtm.com) en via de DTM Ticket Hotline (01806 991166).

Kijk even ruim 4 minuten naar de video van 'Paddock News' over het behalen van de ADAC GT Masters 2021-titel door Ricardo Feller en zijn teamgenoot Christopher Mies:Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS