Formule 1

Nikolas Tombazis (FIA) baalt van twee misgelopen titels Alonso: “Fernando had veel meer moeten winnen”

Uitgegeven door Frank Korsel • 25 juni 2024 13:00

Fernando Alonso is één van de grootste coureurs uit de huidige generatie en ook uit de generatie hiervoor, want zo lang rijdt de Spanjaard inmiddels al mee. Met ‘slechts’ twee wereldtitels op zak draait hij in de historische lijstjes niet meer aan de top, maar volgens FIA-kopstuk en voormalig Ferrari-man Nikolas Tombazis had de Spaanse ‘Samurai’ meer wereldtitels verdiend.

Fernando Alonso Nikolas Tombazis

Alonso rijdt al zolang mee dat hij tegen Verstappen en Schumacher heeft gereden, tegen beide generaties weliswaar. In 2005 en 2006 werd Alonso met groot machtsvertoon wereldkampioen in Renault R25 en R26 onder leiding van Flavio Briatore. In 2005 doorbrak Alonso de hegemonie van Michael Schumacher en versloeg hij de Duitser in 2006 na een intens gevecht. In 2007 vertrok Alonso naar McLaren en verloor hij het kampioenschap op slechts één punt. Zowel in 2010 als in 2012 greep Alonso naast de titel voor het team van Ferrari. Ten tijde van zijn Ferrari-successen had Tombazis een grote vinger in de pap.

De Griek vertelt in de ‘Beyond the Grid’-podcast dat hij nog altijd baalt van de misgelopen titels met Alonso: "We kwamen er twee keer heel dichtbij. Hij kwam er telkens zo dichtbij! Zoals ik het nu zie, had Fernando veel meer wereldtitels moeten hebben dan hij nu heeft. Hij kan er uiteraard nog wel een paar winnen, maar voor mij is het één van de grootste teleurstellingen dat het niet gelukt is."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS