Autosport Internationiaal Singleseaters • FIA Formule 2

Nikita Mazepin wint de Formule 2-feature race op Silverstone, MP Motorsport kan pole niet verzilveren + UITSLAG

Uitgegeven door Patricia Kloosterman • 1 augustus 2020 16:23 • Print artikel

Nikita Mazepin heeft de Formule 2-race op het circuit van Silverstone gewonnen. Guanyu Zhou werd tweede, nadat hij in de laatste fase van de race nog meerdere coureurs wist in te halen. Yuki Tsunoda werd derde door in de laatste ronde Christian Lundgaard te verschalken.

Nikita Mazepin

Felipe Drugovich mocht van pole starten, maar de coureur van MP Motorsport raakte die positie gelijk bij de start al kwijt. Mick Schumacher had een wereldstart en kon de leiding overnemen. Drugovich werd verder teruggeworpen, want ook Nikita Mazepin en Christian Lundgaard gingen hem voorbij.

Mazepin zette vervolgens direct de aanval in op Schumacher en in Stowe lukte het hem om de leiding over te nemen. De top tien ging al vrij snel de pits in voor nieuwe banden. Mazepin kwam daar het beste uit. Schumacher kwam terug in veel verkeer en werd ingehaald door Lundgaard.

In ronde achttien en twintig kwamen de andere coureurs binnen. Nikita Mazepin bleef de leider in de race met achter hem Christian Lundgaard en Schumacher. De Duitser viel naar plek vier door een inhaalactie van Louis Deletraz.

Guanyu Zhou kwam na zijn pitstop terug op plek acht en zette meteen de turbo erop. De Chinees wist de mannen voor hem redelijk makkelijk in te halen en ging daarna op jacht naar het podium. Deletraz en Lundgaard wist hij met gemak in te halen, alleen Mazepin was te ver weg voor hem. Daar achter leek Lundgaard het podium compleet te maken, maar hij werd in de laatste ronde nog ingehaald door Yuki Tsunoda. Drugovich en Matsushita van MP Motorsport moesten genoegen nemen met plek zeven en tien. 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS