Autosport Internationiaal Singleseaters • FIA Formule 2

Nikita Mazepin wint de F2 feature race in Mugello, Felipe Drugovich op P4 namens MP Motorsport + UITSLAG

Uitgegeven door Patricia Kloosterman • 12 september 2020 16:30 • Print artikel

Nikita Mazepin heeft de Formule 2 feature race op het circuit van Mugello gewonnen. Luca Ghiotto kwam als tweede over de finish en Louis Deletraz maakte het podium compleet met de derde plaats. Christian Lundgaard startte van pole en leidde lange tijd de race, maar een late safety car situatie gooide voor hem roet in het eten. De coureur van ART Grand Prix viel van de leiding terug naar de zesde plaats. Felipe Drugovich zette een prima resultaat neer voor MP Motorsport. Hij kwam als vierde over de finish.

Top drie Mugello

Christian Lundgaard startte van pole en was meteen goed weg. Dan Ticktum startte vanaf de tweede plaats en kon gelijk goed met Lundgaard mee. Callum Ilott, die als derde begon, viel bij de start behoorlijk terug. Hij moest na de start zijn weg vervolgen vanaf de zevende plaats. De eerste pitstops van de coureurs die op softs waren gestart kwamen al vroeg. In ronde acht tot en met twaalf kwamen zij binnen, terwijl de mannen die op harde banden gestart waren pas veel later binnen.

Nadat iedereen zijn stop had gemaakt, ging het mis tijdens de race. Giuliano Alesi moest zijn auto stil zetten en deze liet zich niet makkelijk verplaatsen. In eerste instantie kwam er een virtual safety car, maar dat veranderde al snel in een echte safety car. In ronde zesentwintig ging de safety car naar binnen en na de herstart pakte Nikita Mazepin de leiding over van Lundgaard en ook Luca Ghiotto kon meteen mee naar de tweede plaats.

Daarachter ging het meteen weer mis. Guanyu Zhou kwam in een sandwich te zitten tussen Jack Aitken en Mick Schumacher. De drie coureurs raakten elkaar en Aitken en Zhou moesten de auto aan de kant zetten. Schumacher kon zijn weg wel vervolgen. Opnieuw kwam de safety car de baan op.

Met nog drie ronden te gaan kon de race zijn normale weg weer vervolgen. Nikita Mazepin behield de leiding met achter hem Luca Ghiotto. Louis Deletraz ging na de herstart Lundgaard voorbij voor de derde plaats. De Zwitser raakte even de derde positie kwijt door een aanval van Felipe Drugovich, maar hij wist de podiumplaats weer terug te pakken. Lundgaard viel zelfs terug naar een zesde plaats. Mick Schumacher kwam uiteindelijk als vijfde over de finish en is daardoor nu de nieuwe leider in het klassement.

Uitslag Formule 2 feature race Mugello:

1 Nikita Mazepin Hitech Grand Prix 33 laps
2 Luca Ghiotto Hitech Grand Prix + 4.400
3 Louis Deletraz Charouz Racing + 4.500
4 Felipe Drugovich MP Motorsport + 4.800
5 Mick Schumacher Prema Racing + 5.300
6 Christian Lundgaard ART Grand Prix + 7.800
7 Juri Vips DAMS + 8.300
8 Artem Markelov BWT HWA Racelab + 10.100
9 Marcus Armstrong ART Grand Prix + 10.400
10 Jehan Daruvala Carlin + 10.600
11 Nobuharu Matsushita MP Motorsport + 11.100
12 Callum Ilott UNI-Virtuosi + 11.700
13 Pedro Piquet Charouz Racing + 11.700
14 Marino Sato Trident + 12.400
15 Roy Nissany Trident + 13.500
16 Yuki Tsunoda Carlin + 14.100
17 Dan Ticktum DAMS + 15.900
18 Guilherme Samaia Campos Racing + 52.100
DNF Jack Aitken Campos Racing 26 laps
DNF Guanyu Zhou UNI-Virtuosi 26 laps
DNF Giuliano Alesi BWT HWA Racelab 21 laps
DNF Robert Shwartzman Prema Racing 16 laps
uitslag onder voorbehoud

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS