Formule 1

Nikita Mazepin kampt met veel pech: "Ik ken de baan nog niet eens"

Uitgegeven door Bart • 20 november 2021 18:13 • Print artikel

Dat Nikita Mazepin zich als 20e kwalificeerde voor de Grand Prix van Qatar zal geen verrassing zijn. De Rus van Haas miste de tweede vrije training volledig door problemen met zijn chassis. Tijdens de derde training op zaterdag kwam er aan het einde van de pitstraat al een einde aan zijn training. Dit keer door motorproblemen. Daardoor had Mazepin voor de kwalificatie slechts elf ronden gereden.

Nikita Mazepin


"Het was al een wonder dat ik de kwalificatie kon rijden", aldus Mazepin voor de camera van Ziggo Sport. "In een tijdsbestek van twee uur moest het team een volledig nieuwe auto opbouwen. Daardoor was er geen tijd om iets aan de afstelling te doen. Ik heb veel respect voor wat ze voor elkaar hebben gekregen."

De Formule 1 debuteert in Qatar en daardoor was track time tijdens de trainingen erg waardevol. Zeker voor een rookie als Mazepin. "Ik hoorde dat Charles Leclerc zei dat hij 15 tot 20 ronden nodig heeft om de baan te leren kennen. Ik had er pas 11 gereden en de helft daarvan waren ook nog eens cool down laps. Ik ken de baan nog niet eens en dan begint de kwalificatie al."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS