DTM

Nieuwsgierigheid in de DTM Trophy: hoe realiseert titelverdediger Tim Heinemann een dubbele voorsprong...

Uitgegeven door Peter Vader • 6 mei 2021 09:01 • Print artikel

In de junior DTM Trophy-serie, die woensdag ook twee testsessies op de DEKRA Lausitzring afwerkte, voerde DTM Trophy-titelverdediger Tim Heinemann (GER) de tijdlijst aan in het dagklassement. En merkwaardig genoeg zelfs twee keer: met zijn vaste raceauto voor het seizoen 2021, de Aston Martin Vantage GT, ingezet door PROsport Racing, reed hij een tijd van 1:54.199 minuten.

Tim_Heinemann_DTM_Trophy_Porsche_Cayman_Pro4
Snelste man van de dag: Tim Heinemann met de Porsche Cayman van het Pro4-team

Daarnaast reed de 23-jarige coureur uit Fichtenberg enkele ronden met de Porsche Cayman van het Pro4-team afkomstig van de Nürburgring en verbeterde hij daarmee zelfs zijn eigen beste tijd in 1:54.030. Achter Heinemann stond Michael Schrey (GER, Hofor Racing van Bonk Motorsport), die dinsdag de snelste was in de BMW M4 GT. De drukste dag was voor de Finn Mattias Salonen. In de Mercedes-AMG GT van het CV Performance Group-team voltooide hij in totaal 76 ronden met 35 ronden aan de leiding en 41 ronden in de middag, wat overeenkomt met een afstand van 347,32 kilometer.

Tim_Heinemann_Aston_Martin_Vantage_by_ProSport_Racing_at_TT_circuit_Assen
De auto van Tim Heinemann voor dit seizoen, de Aston Martin Vantage GT, gefotografeerd tijdens een privé testdag op het TT circuit Assen


Uitslag DTM Trophy Testdagen Lausitzring, woensdag 5 mei 2021:Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS