Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Nieuwe regels voor de LMP2 vanaf 2025: Twee keer per jaar een Adjustment of Performance

Uitgegeven door Wim Boekel • 11 juni 2022 14:30 • Print artikel

De ACO heeft nieuwe regels aangekondigd voor de LMP2-klasse. Deze regels treden in 2025 in werking en lopen door tot het einde van 2030. In de regels is opgenomen dat er twee keer per jaar een ‘Adjustment of Performance’-proces (AoP) gaat plaatsvinden, zo meldde de organisatie tijdens de persconferentie in de aanloop naar de 24 uur van Le Mans.

LMP2

Tijdens de persconferentie vertelde ACO-president Pierre Fillon dat de AoP anders gaat zijn dan de Balance of Performance (BoP) zoals deze bij de Hypercar en de GT gehanteerd wordt. De BoP wordt van race-tot-race aangepast, in tegenstelling tot de prototypes in de Pro-Am klasse. Op dit moment is er nog geen BoP of AoP voor de huidige generatie LMP2-auto’s. Er zijn ook nog geen uitgebreide details bekend gemaakt hoe de AoP gaat werken.

"Het is geen Balance of Performance", legt Fillon uit tijdens de persconferentie. "Twee keer per jaar controleren we de output en sommige parameters ten aanzien van het chassis. We gebruiken de basis van de LMDh om de CO2-emissie terug te brengen. En de auto gaat in staat zijn op de lange termijn hybride te worden."

De nieuwe generatie LMP2-auto's gaan de basis meekrijgen van de LMDh-prototypes die op dit moment ontwikkeld worden door de autofabrikanten met een van de vier door de toegewezen leveranciers voor de chassis. Dit zijn de partijen Dallara, Liger Automotive, Multimatic en Oreca.


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS