Autosport Internationaal Toerwagens • IMSA

Nieuwe naam voor Amerikaanse LMDh en LMH-klasse wordt GTP: "Als je een racefan was in de jaren '80..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 28 januari 2022 14:01 • Print artikel

De IMSA heeft bevestigd dat de nieuwe topklasse met de LMDh- en LMH-auto’s ‘GTP’ gaat heten. Daarmee wordt een klassieke naam uit het verleden in ere hersteld. De naam GTP gaat terug tot de periode van 1981 tot en met 1993 toen de IMSA GTP diverse innovatieve prototypes reden van verschillende fabrikanten.

IMSA GTP Divisie

“Als je een racefan was in de jaren ‘80 en de vroege ’90, zoals ik was, dan heb je waarschijnlijk mooie herinneringen gehad aan deze epische IMSA GTP-auto’s, coureurs en teams”, vertelt de IMSA-president John Doonan. “We staan aan de vooravond van een geweldig nieuw tijdperk van de GTP-competitie, met een reële kans om het vroegere succes van de GTP te overschaduwen. Er zijn zoveel fans van de IMSA en echte endurance sportscar fans over de hele wereld, om vooruit te kijken in de komende jaren en die leiden tot de introductie van de nieuwe GTP-klasse hier in Daytona 2023.”

Daarnaast heeft de IMSA het nieuwe GTP-logo onthuld tijdens de persconferentie voorafgaande aan de 24 uur van Daytona 2022. Inmiddels hebben vijf fabrikanten hun deelname bevestigd met een LMDh-auto. Daarnaast zijn er mogelijk nog meer fabrikanten die komen met een LMDh of LMH. Overigens zijn deze auto’s ook toegestaan in het FIA World Endurance Championship, waar deze auto’s in de LMH-klasse rijden.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS