Autosport Internationaal Toerwagens • Porsche Supercup

Nieuwe mijlpaal voor Morris Schuring: eerste podiumplaats in Porsche Carrera Cup Deutschland

Uitgegeven door Bas Kaligis • 29 oktober 2021 09:00 • Print artikel

HOCKENHEIM – De opmars van autocoureur Morris Schuring kent sinds afgelopen weekeinde een nieuw hoogtepunt. De pas zestienjarige coureur uit Den Dolder pakte zijn eerste podiumplaats tijdens de laatste ronde van de Porsche Carrera Cup Deutschland. Op het circuit van Hockenheim werd hij derde tijdens de eerste race van het evenement. “Het zorgde voor een ontlading. Het is weer een soort mijlpaal”, zei een opgetogen Morris. “Het hele seizoen is het steeds beter gegaan, ik kwam steeds dichter bij de top en dit weekend viel alles op zijn plek. Deze podiumplaats geeft me niet meer per se meer zelfvertrouwen, maar het helpt dat er steeds vooruitgang in zit en het steeds beter gaat.”

Morris Schuring


Vorig jaar maakte de coureur van Team GP Elite als rookie al indruk met zijn vicekampioenschap in de Porsche Carrera Cup Benelux. Afgelopen weekeinde slaagde Morris er dus in een nieuw hoogtepunt toe te voegen aan zijn nog prille autosportloopbaan. Dat hij op de beroemde piste in Duitsland snel was, bleek al tijdens de kwalificatie. Daarin denderde hij naar de tweede tijd.

“We begonnen sowieso al sterk aan het weekend. Tijdens de vrije trainingen stond ik één keer tweede en een keer vijfde, dus dat gaf wel vertrouwen. De kwalificatie was super voor GP Elite, ik was tweede achter mijn teamgenoot en coach Larry ten Voorde (nota bene de regerend Porsche Supercup en Porsche Carrera Cup Deutschland-kampioen, red.). Ik was natuurlijk hartstikke blij. De Carrera Cup Deutschland is een kwalificatiespel. Als je je goed kwalificeert, heb je voor de race meer kansen.”

Dat bleek ook wel. Voor de eerste keer dit seizoen vanaf de eerste startrij vertrokken, slaagde Morris er relatief eenvoudig in zich voorin te handhaven. Al kon hij tijdens die eerste race overigens niet echt profiteren van zijn tweede startplek.

“We moesten starten achter de safety car”, legde de getalenteerde Utrechter uit tegenover RaceXpress.nl. “Kapotte startlichten. Dat was jammer, want ik kan wel goed starten. Maar op driekwart van de race lag ik nog altijd op P2, achter Larry. Ik kon hem goed volgen. Ik kreeg op dat moment moeite met de banden en werd helaas ingehaald. Uiteindelijk ben ik zo derde geworden. Dat was natuurlijk jammer. Maar de ontlading was groter dan de teleurstelling.”

Morris Schuring voor Larry ten Voorde


Bij het begin van de tweede race functioneerden de startlichten weer en kon Morris, die opnieuw op P2 mocht starten, in de eerste meters ‘gewoon’ strijden om de koppositie. Hij had een goede start, maar na wat schermutselingen even verderop in de race raakte hij zijn tweede plaats kwijt. Niettemin slaagde hij erin Ten Voorde in te halen en dat bracht hem terug op P2. “Ik heb toen driekwart van de race op P2 gereden met Larry achter me.”

“Maar met zeven, acht minuten te gaan, zette Larry zijn auto schuin half naast de mijne en ging me voorbij. Toen lag ik derde. In de voor laatste ronde kwam nog iemand me voorbij. Dat was een wilde inhaalactie, maar hij kon nog rookiekampioen worden. Ik stond derde in dat klassement en mijn achterstand op de nummer één was te groot om nog mee te kunnen doen om de rookietitel. Daarom nam ik het zekere voor het onzekere.” Zo reed Morris de race uit op een solide vierde plaats en verzekerde hij zich van een nogal altijd zeer verdienstelijke derde plaats in het rookiekampioenschap.

podium Porsche Carrera Cup Deutschland

Dat de Porsche Carrera Cup Deutschland er nu op zit, betekent niet dat het jonge racetalent het rustig aan gaat doen. Maandag en dinsdag kruipt Morris opnieuw in zijn Porsche. Dan doet hij in Bahrein mee aan een test voorafgaand aan de eerste ronde van de Porsche Sprint Challenge Middle East met Lechner Racing. Die wordt in het weekeinde van 6 en 7 november gehouden.

“Nu zit ik veel in de sim om de banen van het kampioenschap te leren kennen. En dan over een week de race. Ik vind het circuit van Bahrein een heel gave baan. Over het algemeen ook een mooie baan voor deze auto. Maar ik kan pas echt zeggen hoe het is als ik er geweest ben.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS