Autosport Internationaal Toerwagens • Autonieuws

Nieuwe look, nieuw logo, nieuwe merkidentiteit voor autofabrikant Opel

Uitgegeven door Aliza Kaligis • 2 december 2020 12:54

Het merk Opel krijgt een nieuwe look. Het vernieuwde merklogo met een verfijndere vormgeving, het nieuwe lettertype ‘Opel Next’ en de felle kleur Neon Opel-geel accentueren de innovatiekracht van het merk. De elementen stralen uit dat Opel een moderne autofabrikant is met durf om te vernieuwen. Opel staat van oudsher bekend om zijn streven om mobiliteit en innovatie voor iedereen bereikbaar te maken. Het ‘nieuwe Opel’ versterkt dat imago met een frisse merkidentiteit.

Nieuwe merkidentiteit voor het merk Opel

Kleur, logo en lettertype
De ontwikkeling van de nieuwe merkidentiteit begon met de Opel GT X Experimental. Dat studiemodel was al voorzien van het vernieuwde logo. De kenmerkende karakterlijn van het model was uitgevoerd in de felgele neonkleur die nu onderdeel is van de nieuwe merkidentiteit. Met de nieuwe Opel Mokka introduceerde Opel zijn nieuwe familiegezicht, de Opel Vizor, evenals het nieuwe cockpitdesign, in de vorm van het volledig gedigitaliseerde Pure Panel.

Opel presenteert nu de elementen van de nieuwe corporate identity in detail: het vernieuwde logo, het nieuwe lettertype en de nieuwe kleur van het merk. In de eerste helft van 2021 komt dit volledig tot uiting met de introductie van de nieuwe Opel Crossland en Opel Mokka – de eerste productiemodellen volgens de nieuwe designtaal.

“We zijn vol vertrouwen, jong van geest en sluiten niemand buiten. In dit nieuwe tijdperk voor het merk laat Opel zich inspireren door de moderne, Duitse en progressieve ‘cold to cool’-cultuur en presenteert het zich als een gedurfd, puur en eigentijds merk. Het nieuwe imago sluit perfect aan bij de spannende nieuwe modellen”, aldus Xavier Duchemin, Managing Director Marketing, Sales & Aftersales van Opel.

De essentie: puur en gedurfd
De nieuwe designtaal van Opel draait om de essentie en laat opsmuk en andere afleidende elementen achterwege. Dat is de kern van de designfilosofie van Opel: puur en gedurfd. Voor wat betreft het merklogo: de essentie is de zogenoemde Opel-blitz. Door de dunne cirkel eromheen ligt de nadruk precies daarop. En het woordmerk vormt de solide basis voor het logo. Het lettertype heet Opel Next en is licht, krachtig, helder en modern. Er zijn drie versies van de letter – licht, regular en vet – die elkaar perfect aanvullen en consistentie uitstralen. De nieuwe kleur Neon Opel-geel staat voor elektriciteit – de ‘nieuwe brandstof’ voor auto’s. De kleur prikkelt, is herkenbaar en versterkt de identiteit.

“Een nieuw tijdperk heeft moderne merken nodig en moderne merken hebben helder design nodig’, zegt Patrick Fourniol, Head of Marketing van Opel. “Met de elementen van de nieuwe merkidentiteit accentueren we ons streven om ons te onderscheiden, om vooruitstrevend te zijn en om open te staan voor vernieuwing in de toekomst.”

De nieuwe merkidentiteit komt tot uitdrukking in alle aspecten van het merk: van de modellen tot aan sales & marketing en wordt doorgevoerd in alle communicatiekanalen en -platforms. De nieuwe merkidentiteit is ontwikkeld in samenwerking met het marketing-communicatiebureau McCann Velocity. Het lettertype Opel Next is ontworpen door typografiedesignbureau Monotype.

Nieuwe merkidentiteit voor het merk Opel

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS