Formule 1

Nieuwe deal tussen de 200 en 250 miljoen bij contractverlenging Max Verstappen: "Max blijft voor lange tijd..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 2 maart 2022 09:04

Max Verstappen gaat Lewis Hamilton evenaren als meest verdienende coureur in de Formule 1. Naar verluid heeft de Nederlander een contract voor 4-5 jaar bij Red Bull Racing getekend, waarmee hij ongeveer 48 miljoen euro per jaar gaat verdienen. Daarmee lijkt de wereldkampioen zijn uitspraak na de race in Abu Dhabi na te komen dat hij voor de rest van zijn carrière bij het F1-team uit Milton Keynes wil blijven.

Max Verstappen mega deal met Red Bull

Volgens het Engelse Daily Mail heeft Verstappen het contract inmiddels ondertekend, dat door zijn manager Raymond Vermeulen is uit onderhandeld. Volgens de krant bezocht de Nederlander afgelopen dinsdag de fabriek om het contract af te ronden, nadat men tijdens de eerste drie testdagen in Barcelona al mondeling tot overeenstemming kwamen. “Het is allemaal rond”, aldus een bron binnen Red Bull tegenover de krant. “Max blijft voor een langere tijd, misschien zelfs vijf jaar extra. Het staat ook gelijk aan een force financiële stijging, bijna een verdubbeling van zijn geld.”

Het contract tussen Red Bull en de wereldkampioen zou na 2023 aflopen, maar het was vanaf het begin af aan al duidelijk dat Christian Horner en Dr. Helmut Marko het contract wilden verlengen en de Verstappen bij het team te behouden. Vanaf halverwege de F3 en daarna de koningsklasse van de autosport staat de Nederlandse coureur onder contract bij Red Bull. In 2017 debuteerde hij bij Toro Rosso, maar maakte al het volgende jaar de overstap naar de hoofdmacht Red Bull Racing.


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS