Formule 1

Nieuwe beelden van crash Hamilton-Verstappen: "Ik heb het idee dat Lewis Max bewust naar buiten dwingt"

Uitgegeven door Bart • 18 september 2021 15:10

Formule 1-fotograaf Peter van Egmond schoof vrijdagavond aan bij het Formule 1 Café van Ziggo Sport. De fotograaf stond perfect opgesteld tijdens de Grand Prix van Monza om de crash tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton vast te leggen. Op basis van zijn foto's concludeert Van Egmond dat de zevenvoudig wereldkampioen bewust op de Red Bull instuurt.



"Als ik naar deze foto’s kijk, heb ik het gevoel dat Max echt committed was, en ik zie Lewis in zijn spiegel naar Max kijken. In mijn optiek stuurt hij hier nog een keer extra naar links."

Op de foto's is te zien dat Hamilton bewust de confrontatie zoekt. "Hier zie je al dat Lewis de apex niet haalt. Misschien komt dat doordat hij koude banden heeft, maar ik heb het idee dat hij Max bewust naar buiten dwingt. Max probeert natuurlijk van die sausage kerbs af te blijven, maar Lewis had hier in mijn optiek naar rechts kunnen sturen. Als je teruggaat in die foto zie je Lewis heel overdreven in zijn spiegels kijken, terwijl Max alleen maar kijkt waar hij heen wil."

Crash Verstappen Hamilton

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS