Formule 1

Nieuwe baas wil dat Sebastian Vettel zijn contract voor 2023 en later tekent

Uitgegeven door Peter Vader • 7 maart 2022 18:09

De nieuwe teambaas van Aston Martin zegt dat hij Sebastian Vettel wil overtuigen om een nieuw contract te tekenen voor 2023 en daarna. De Duitser Mike Krack, wiens werkrelatie met Vettel teruggaat tot zijn BMW-dagen, is door Aston Martin gevraagd om naar de Formule 1 terug te keren, om de aan Alpine gebonden Otmar Szafnauer te vervangen. "Ik hoop dat mijn aanwezigheid genoeg voor hem is om te blijven", wordt Krack geciteerd door Auto Motor und Sport.

Sebastian_Vettel_Aston_Martin

“Als we hem het juiste pakket geven…”
“Het is vrij duidelijk dat een viervoudig wereldkampioen niet voor de 8e, 12e of 15e plaats wil racen. We moeten hem een goede auto geven en hem laten zien dat we een goede werkstructuur hebben. Sebastian is een intelligente man", voegde Krack eraan toe. “Hij kijkt niet alleen naar de huidige prestaties, maar naar het potentieel. Als we hem het juiste pakket geven, weet ik zeker dat we hem langer kunnen houden. Maar ik heb er nog niet met hem over gesproken."

Vertrouwen voelen
Inderdaad, Vettel wuifde ook pre-season vragen over zijn volgende stappen na zijn aflopende contract weg, maar Krack denkt dat hij weet hoe hij de Duitse coureur voor zich kan winnen, aldus een bericht van GrandPx.news. "Het is belangrijk voor deze topcoureurs om de steun van het team te voelen", zei hij. “Het is vooral belangrijk dat aan hen eerlijk en transparant wordt uitgelegd waar we staan en wat we verwachten. Je hoeft ze niet elke dag te bellen. Ze moeten gewoon het vertrouwen voelen.”

Mike_Krack_F1_Aston_Martin_principal

Geen voorafgaand contact
Mike Krack reageerde op berichten die suggereerden dat het eigenlijk Vettel was die de zeer gerespecteerde voormalige BMW- en Porsche-ingenieur terug naar de F1 lokte. "Nee, helemaal niet", vertelde hij aan Speed Week. "Ik heb Seb pas gesproken nadat ik getekend had. Ik wilde eerst een onpartijdig beeld krijgen. Bovendien zijn de onderhandelingen voor een dergelijke rol onderworpen aan strikte regels inzake vertrouwelijkheid. Dus nee, er waren geen gesprekken met Vettel."

Heeft het zin?
Krack bevestigde ook geruchten dat Aston Martin zich misschien wil afscheiden van Mercedes en een eigen motorafdeling wil opzetten voorafgaand aan de regelwijzigingen in 2026. "We zijn erg blij met onze huidige partner", benadrukt hij, "maar vooral met de 2026-regels ligt het voor de hand dat een bedrijf als Aston Martin gaat kijken of het zin heeft om in eigen huis een motor te ontwikkelen."

Aston_Martin_F1_2022_zijkant

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS