Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Nieuwe Porsche 963 al in Bahrein aan de start? "De beste test die je kunt doen..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 2 juli 2022 13:20 • Print artikel

Gaat de Porsche 963 al in actie komen tijdens de finale van de FIA World Endurance Championship in Bahrein? De nieuwe LMDh werd recent gepresenteerd door het Duitse automerk. Het doel is om tijdens deze wedstrijd in actie te komen, maar veel is afhankelijk van hoe het testwerk gedurende de zomermaanden verloopt. Volgens de Porsche Motorsport-directeur wordt de auto alleen ingezet onder de naam van Porsche Penske Motorsport, zodra de auto er volledig klaar voor is.

Porsche 963

“De beste test die je kunt doen voor een auto, voor het team, voor alles, is om te gaan racen”, aldus Laudenbach tegen het Engelse Autosport. “Daarvoor gaan we richting Bahrein, maar alleen als het klopt. Als we alles gedaan hebben voor wat betreft de ontwikkeling van de auto en het opbouwen van het team. We kunnen daar geen zekerheid over geven, maar het is wel ons doel.” De organisatie van de FIA WEC zette afgelopen maart de deur open voor de LMDh om al in 2022 aan de start te komen, voordat zij officieel intrede doen in de Hypercar-klasse in 20223. Echter kunnen de auto’s geen punten binnenhalen voor het kampioenschap. Porsche is op dit moment het verste met de ontwikkeling van de nieuwe auto en het lijkt er dan ook op dat het besluit speciaal voor het Duitse merk is genomen. Laudenbach zegt wel dat er geen druk vanuit de ACO en FIA was om al dit jaar de auto in te zetten.

“Ik kan me voorstellen dat ze ons graag willen zien, maar er is geen druk”, aldus Duitser. “We zien het als een kans, een aanbod dat een goede is.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS