Formule 1

Nieuwe F2-auto's moeten meer op F1-bolides gaan lijken

Uitgegeven door Frank Korsel • 4 december 2022 20:30 • Print artikel

Formule 1-autoís veranderen continu. Elke paar jaar zijn er regelwijzigingen waardoor de bolides ingrijpend kunnen veranderen. Ook afgelopen seizoen veranderden de F1-autoís drastisch. Sinds 2018 rijdt het Formule 2-kampioenschap al met hetzelfde chassis, in 2024 krijgt het kampioenschap een chassis. De organisatie wilt dat de F2-auto meet op de huidige Formule 1-auto gaat lijken.

Bruno Michel

"We hebben voor de 2024-auto samengewerkt met de aerodynamica van de FIA die aan de F1-auto hebben gewerkt om te zien of er dingen zijn die we kunnen doen met de bevindingen die ze hebben gedaan. Vooral hoeveel downforce je verliest als je een andere volgt auto, dat soort dingen", zei Bruno Michel, de CEO van de FIA F2 en F3.

Hij hoopt natuurlijk dat de autoís meer op de Formule 1-bolides gaan lijken. Daarmee gaan stijgende kosten gepaard, daar maakt Michel zich wel zorgen over: "We moeten er zeker van zijn dat de auto kan worden gebruikt door een beperkt aantal mensen, omdat we slechts twaalf mensen in de Formule 2 hebben per team."

"Uiteindelijk is het doel om coureurs voor te bereiden op de overstap naar de Formule 1. Aangezien beide series blijven leren en evolueren, is het niet meer dan normaal dat de F2 zou proberen dichter bij het F1-ontwerp te komen", zo sloot Michel af.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS