Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Nieuwe Corvette GT3-krachtpatser: "Het zijn mooie tijden voor Corvette"

Uitgegeven door Wim Boekel • 17 november 2021 15:14 • Print artikel

Corvette Racing heeft bevestigd dat het de eerste gehomologeerde GT3-auto gaat ontwikkelen. De Chevrolet Corvette Z06 GT3.R moet in 2024 in handen van klanten haar debuut gaan maken. Het Amerikaanse automerk beschrijft de bolide als ‘de nauwste link tot nu toe tussen de productie-Z06 en racen voor Chevrolets topmodel met de hoogste prestaties.

 Corvette-Z06-GT3R-1

De Z06 GT3.R is gebaseerd op hetzelfde aluminium chassis en krijgt een productie gemodificeerde motor voor het gebruik in een raceauto. Daarnaast krijgt de auto een soortgelijk aerodynamisch pakket met onderdelen van hetzelfde silhouet en afmetingen. De aandrijving van de auto komt van een 5,5 liter atmosferische motor, de DOHC LT7 V8 en dezelfde aandrijving als die in de Corvette C8.R ligt.

Het is voor de eerste keer dat het automerk een auto aan klanten gaat aanbieden in plaats van dat zij zich richt op haar eigen fabrieksteam. Met de GT3 wil Corvette een heel nieuw netwerk in het sprint- en endurance racen aanboren. “Het zijn mooie tijden voor Corvette, met de eerste onthulling van de productie Z06 en nu het bevestigen van de Corvette Z06 GT3.R voor het klantenracen”, aldus Mark Stielow, directeur motorsport competition engineering. “De beschikbaarheid van de Z06 GT3.R gaat klanten raceteams de kans bieden om een Corvette in te zetten in hun favoriete races en ze profiteren daarmee van Corvette Racing’s rijke historie.”

De timing van het debuut van de auto komt, op het moment dat de ACO-regels de GTE-auto’s gaan vervangen door de GT3-formule. Vanaf dat moment is alleen het racen met een klantenteam met pro- en amateurcoureurs nog toegestaan. De prijzen en de ondersteuning van de auto worden op een later moment nog kenbaar gemaakt.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS