Formule 1

Nieuwe Aston Martin AMR2022 wordt onthuld op 10 februari

Uitgegeven door Frank Korsel • 14 januari 2022 15:49

Aston Martin blijft nieuws naar buiten strooien, vorig week maakte het team bekend dat teambaas Otmar Szafnauer vertrekt bij het team. Vandaag maakte het team bekend wie zijn opvolger is en wanneer het team de 2022-wagen zal onthullen. In een persbericht laat het Britse team weten op 10 februari het doek van de auto af te trekken.

Aston Martin AMR2022

Het team van Lawrence Stroll is de eerste die bekend maakt wanneer het zijn nieuwe auto zal onthullen. De AMR22 zal onthuld worden vanuit het hoofdkantoor in Gaydon. De data wanneer de andere teams hun strijdwapen zullen onthullen is nog niet bekend. Dit jaar zullen de presentaties nog spannender zijn dan normaal, dit omdat de auto’s er compleet anders uit zullen gaan zien vanwege een drastische opschudding van de reglementen.

Het Britste team kwam afgelopen seizoen niet verder dan de zevende positie in het constructeurskampioenschap nadat ze als vierde waren geëindigd in 2020. Het team hoopt natuurlijk op een verbetering in de resultaten.

De nieuwe wagen zullen pas eind februari te zien zijn op het circuit. Er worden voorafgaand aan het seizoen zes testdagen georganiseerd. Op 23 februari gaan de tests van start in Barcelona. Ook in Bahrein gaat het Formule 1-circus testen. Op 20 maart wordt de eerste race van het seizoen verreden in Bahrein.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS