Formule 1

Nieuwe AMR 23 van Aston Martin is voor 90 procent van onderdelen veranderd en 95 procent van de aerodynamica

Uitgegeven door Bart • 24 januari 2023 08:01 • Print artikel

Aston Martin heeft hoge verwachtingen voor het nieuwe F1-seizoen 2023. In de ogen van technische man Eric Blandin is de AMR23 op bijna alle punten verbeterd ten opzichte van de AMR22 van vorig jaar. Ook de komst van Fernando Alonso heeft daaraan bijgedragen. De Spanjaard reed bij de post-season test in Abu Dhabi in de auto van vorig seizoen en heeft veel nuttige feedback gegeven.

Aston Martin


Het Britse team uit Silverstone wil beter dan de zevende plaats van vorig seizoen en heeft hoge ambities. De nieuwe fabriek moet bijdragen aan de stap richting de top van de Formule 1. Hoofd aerodynamica Blandin zegt op de website van het team dat het momentum bij Aston Martin ligt.

"We hebben alle leerpunten van de auto van vorig jaar meegenomen en toegepast op de nieuwe auto. Heel veel aan de AMR23 is nieuw, het is een compleet nieuwe auto. We hebben meer dan 90 procent van de onderdelen veranderd en 95 procent van de aerodynamica. Daarnaast hebben we een paar slimme innovaties op de auto kunnen zetten. Dat is de kers op de taart. Het is mooi als je kleine details in je voordeel kunt gebruiken, maar het gebeurt niet vaak dat je er de hele auto mee kunt opbouwen. Natuurlijk is het essentieel om de basis goed te hebben en dan kun je daar dingen aan toevoegen."

Blandin geeft veel credits aan de van Alpine overgekomen Alonso. "We hebben veel gehad aan zijn feedback, die was extreem precies. Hij heeft duidelijk aangegeven wat hij wil en we hebben sommige dingen direct kunnen toepassen. Vorig jaar reed Fernando met een andere auto dan die van ons en was competitiever. Nadat hij in de AMR22 had gereden, kon hij snel een vergelijk maken en maakte hij duidelijk waar we ons op moesten focussen."

Aston Martin zal de fans niet voor de gek houden bij de presentatie van de nieuwe AMR23. "We gaan de echte auto onthullen, net als we vorig jaar hebben gedaan. Bij de autopresentatie in Silverstone op 13 februari tonen we de echte AMR23. We zullen de fans zeker niet teleurstellen."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS