Autosport Internationaal Toerwagens • Autonieuws

Nieuwe ALPINA B4 Gran Coupé nu in Nederland + FOTO'S

Uitgegeven door Deni Volkers • 27 oktober 2022 09:01

Autofabrikant ALPINA voegt een vierdeurs coupé toe aan het modellengamma en blaast daarmee nieuw leven in de populaire 4-Serie van BMW. De ALPINA B4 Gran Coupé verenigt de traditionele ALPINA-waarden in een even krachtig als elegant voertuigconcept. Het ontwerp: iconisch. De uitvoering: explosief. De rijervaring: uniek.

Alpina BMW

De ALPINA B4 Gran Coupé wordt gekenmerkt door een aansprekend, elegant design met een lang en laag silhouet en een vloeiende daklijn. Deze sportief ogende B4 is gewapend met de imposante zescilinder 3,0 liter 495 pk leverende turbomotor en komt daarmee tot indrukwekkende prestaties. Mede dankzij de 730 Nm aan maximum koppel duurt de sprint van 0 tot 100 km/uur slechts 3,7 seconden. De topsnelheid bedraagt 301 km/uur!

De ALPINA spoiler aan de voorkant benadrukt het sportieve front, terwijl een onopvallende spoiler aan de achterkant de elegante lijn van de coupé voortzet. De nieuwe ALPINA CLASSIC 20” wielen herinterpreteren het typische 20-spaaks wielontwerp dat synoniem is met het merk. Het ALPINA-sportonderstel biedt niet alleen een hoge rijdynamiek, maar ook veel comfort voor ontspannen toeren. Substantiële veranderingen aan de ophanging, chassis optimalisaties en speciaal voor ALPINA ontwikkelde Pirelli P ZERO ultra-high performance banden bieden de superieure rijervaring die zo kenmerkend zijn voor ALPINA.

De vierwielaandrijving is gebaseerd op het BMW xDrive-systeem, dat een volledig variabele koppelverdeling tussen de voor- en achteras mogelijk maakt. Zoals het atletische karakter van de ALPINA B4 betaamt, is de koppelverdeling op de achterwielen gericht. Bovendien zorgt het elektronisch gestuurde achter sperdifferentieel voor optimale tractie en wendbaarheid, vooral tijdens dynamisch bochtenwerk. Het remsysteem is afgestemd op het sportieve rijgedrag van de ALPINA B4. Vaste remklauwen met vier zuigers met 395 mm schijven op de vooras en zwevende remklauwen met 345 mm schijven op de achteras bieden royale veiligheidsreserves. Het optionele high-performance remsysteem met geperforeerde lichtgewicht composiet remschijven biedt nauwkeurigere pedaalfeedback en thermodynamische reserves.

De standaarduitrusting is toonaangevend in zijn klasse en combineert comfortfuncties zoals stoel- en stuurwielverwarming met de nieuwste BMW Driving Assistant-technologie. De interieurbekleding van het voertuig kan worden aangepast aan de individuele wensen van elke klant; ALPINA's eigen leerwerkplaats biedt vrijwel onbeperkte ontwerpmogelijkheden met de unieke Lavalina lederen interieurs.

Voor de ALPINA B4 is een breed scala aan BMW en BMW Individual lakkleuren beschikbaar. De ALPINA Blue en ALPINA Green metallic lakafwerkingen die synoniem zijn met het merk zijn exclusief voorbehouden aan modellen van ALPINA.

Naast de imponerende B4 met krachtige benzinemotor levert ALPINA ook een dieseluitvoering, de D4 S. Deze beschikt over een zescilindermotor van 3,0 liter met Bi-Turbo-oplading en mild-hybrid technologie en levert een maximumvermogen van 355 pk en een maximum koppel van 730
Nm. De nieuwe ALPINA D4 S combineert het beste van twee werelden: een aandrijflijn die een uitstekende respons biedt bij lage toerentallen en toch sportief is in het hogere toerenbereik, in

tegenstelling tot de meeste moderne diesels. Mild hybride technologie met een 48-volt startgenerator verbetert de respons en efficiëntie en biedt moeiteloos een grote actieradius in combinatie met een hoog prestatievermogen. De ALPINA D4 S accelereert van 0 naar 100 km/u in slechts 4,8 seconden en beschikt over een topsnelheid van 270 km/u.

De nieuwe ALPINA B4 en D4 S modellen zijn per direct te bestellen bij exclusief ALPINA vertegenwoordiger voor Nederland, Dusseldorp, met vestigingen in Apeldoorn en Den Haag. Kijk HIER voor meer info: www.dusseldorpalpina.nl

BMW

Alpina

ALpina BMW

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS