Formule 1

Nieuwe F1-regel naar aanleiding van Max Verstappen leidt tot klacht Christian Horner

Uitgegeven door Bas Kaligis • 15 november 2023 08:01

Christian Horner wil dat de Formule 1 teruggaat naar de basis en suggereert dat te veel regels de sport minder leuk maken. Een andere regel werd toegevoegd voor de race in Sao Paulo, waarbij coureurs hun auto niet langer aan het einde van de pitstraat mogen parkeren tijdens de kwalificatie. Dit was zelf een gevolg van een andere regel die een te langzame ronde tijdens de kwalificatie verhinderde, omdat coureurs probeerden wat schone lucht op het circuit te krijgen.

Christian Horner Red Bull Racing F1


Maar Horner, die al zeventien jaar actief is in de F1, wil dat de wetgevers van de sport hun gezonde verstand gebruiken. De pitlane-regel werd waarschijnlijk ingevoerd vanwege één van Horners coureurs, waarbij het positioneren van de RB19 door Max Verstappen in de pitlane van Singapore de katalysator was die leidde tot deze regelwijziging.

Verstappen ontliep toen een straf, maar de FIA gaf later toe dat het een verkeerde beslissing was en voerde daarom de nieuwe regel in. Maar Horner heeft gezegd dat de nieuwe regels 'te ingewikkeld' zijn en stelde voor dat de FIA naar de oorzaak van het probleem kijkt in plaats van een ‘pleister op te plakken’.

"We maken het gewoon te ingewikkeld", zei de Red Bull-baas. "Er is een regel voor het uitrijden van de garage, het rijden in de pitstraat, het uitrijden van de pitstraat. Je moet terug naar de basis - waarom moeten de coureurs deze outlaps doen? Is het de bandenspanning? Is het de bandentemperatuur? Ga op zoek naar de oorzaak van het probleem, want het is iets dat vijftig jaar lang niet bestond in de F1. Dus waarom is het nu een probleem?"

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS