Karting • Karting Diversen

Nieuw merk TD Racing Kart laat potentie direct zien: winst bij Junioren en tweede in SuperShifter

Uitgegeven door Bas Kaligis • 8 maart 2020 18:25 • Print artikel

MARIEMBOURG – Een ambitieus project, en het begin is ijzersterk. Het nieuwe kartmerk TD Racing Kart van karttopper Thierry Delré was tijdens de eerste ronde van het Nederlands kampioenschap IAME X30 in de Junioren-klasse direct de snelste. Het merk uit Heers brengt dit jaar zowel een schakelmodel als een automaat op de markt.

Thierry Delré

TD Racing Kart is een nieuw ontwerp dat is afgeleid van het Duitse merk Mach 1, maar het is vervaardigd aan de hand van de ideeën van Delré en is dan ook geen kopie. Niet alleen het chassis heeft daardoor een heel eigen signatuur, ook het remsysteem van Danilo Rossi is anders. De afgelopen winter is er veelvuldig getest met de nieuwe karts, de winst (Junioren) en de tweede plek (SuperShifter) tijdens het NK in Mariembourg op 1 maart bewijzen het gelijk van Delré.

“Wel was ik deze winter zeer gespannen”, bekent de Belg (34) die als karter onder meer twee keer wereldkampioen werd en drie keer Europees kampioen. “Je kunt wel vertrouwen hebben in je project, maar het moet tijdens de races dan nog wel blijken. Dat we meteen hebben gewonnen, is niet verkeerd. We waren elke keer snel dit weekend, zowel bij de Junioren als bij de SuperShifters.”

TD Racing Kart

Om zijn nieuwe merk te kunnen promoten, heeft Delré zijn eigen Delré Racing Team. Wel benadrukt hij dat het twee afzonderlijke entiteiten zijn. “Maar met het team kan ik op termijn anderen hopelijk overtuigen dat mijn merk goed is. Het ultieme doel is dat er ook andere teams het TD-chassis gaan gebruiken. Nee, ik heb niet de gemakkelijkste weg gekozen”, concludeert hij met een lach.

Tijdens de wedstrijden in Mariembourg legde hij in ieder geval alvast een solide basis om dat doel te bereiken. In totaal heeft hij dit seizoen acht rijders die voor zijn team uitkomen. In de IAME X30 Junioren-klasse zijn dat Bart Ploeg - die de wedstrijd in Mariembourg won - en Lucas Taelman. In de SuperShifter-categorie komen Thomas Cypers, Mickey Slotman, Lucas Vermaas, Laurent Malice, Thomas Van Steenberghe en Thierry Bethfort voor hem uit.

Zelf zal Delré ook nog actief zijn als rijder in de SuperShifter- en de X30 Master-klasse, maar meer om het chassis verder door te ontwikkelen en zo ook de best mogelijke ondersteuning aan zijn rijders te kunnen geven. “We hebben een goed team met goede rijders in elke klasse waarin we meedoen en het materiaal heeft al bewezen dat het competitief is.”

Thierry Delré

Komend seizoen is Delré met zijn team en zijn karts behalve in het NK ook te zien in het Frans kampioenschap, het Benelux-kampioenschap en de Euro Series. Dat één van zijn rijders met de nieuwe TD Racing Kart meteen de eerste race van het NK won, zorgde voor een positief gemoed bij Delré. “Dit is een baan die we kennen. Het was de baan waarvan ik vond dat we er moesten staan. Dat dat is gebeurd zorgt ervoor dat ik vol vertrouwen ben over de rest van het seizoen!”

Wil je ook eens testen met de nieuwe TD Racing Kart, of wil je meer informatie over de TD kart contacteer Thierry Delré! E-mailadres: delreracingteam@gmail.com

Het TD Racing Team wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door:
- NEK
- TSQ
- Davy Huygen Fotografie
- KE Radiatoren
- Mach 1
- Danilo Rossi

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS