Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Nieuw bommetje van Porsche: 1072 PK, van 0 naar 100 in 2,5 seconde, topsnelheid meer dan 300 km per uur

Uitgegeven door Wim Boekel • 8 september 2021 21:23 • Print artikel

Porsche heeft deze week haar Mission R concept raceauto onthuld. Daarmee geeft het Duitse merk een inkijk in de toekomst van klanten racen met een elektrische auto. De bolide werd onthuld tijdens de IAA Mobility 2021 in München.

Porsche Mission R
De auto levert tot 800 kW (1072 paardenkrachten) vanuit twee elektrische motoren en gaat van 0 naar 100 km/u in minder dan 2,5 seconde. De topsnelheid is meer dan 300 km/u. Het geleverde vermogen in ‘race modus’ is 500 kW (670 paardenkrachten). De Mission R beschikt over een 80 kW vermogen, waarbij sprintracing mogelijk is, zonder dat er output verloren gaat. De batterij kan binnen 15 minuten tot 75 procent opgeladen worden door de Porsche 900-volt technologie, waarbij het laden met 340 kW plaatsvindt. De winnaars van de 24 uur van Le Mans Timo Bernhard en Lars Lern, die de snelste rondetijd op de Nürburgring heeft, behoren tot de testcoureurs van de auto.

Porsche Mission R
“Porsche is een merk wat de droom vervult van mensen”, zei Oliver Blume, CEO van Porsche AG: “Naast onze betrokkenheid bij het Wereldkampioenschap Formule E zetten we nu de volgende grote stap in elektromobiliteit. Deze concept car is onze visie op volledig elektrische autosport voor klantenteams. De Mission R belichaamt alles wat Porsche sterk maakt: prestaties, design en duurzaamheid."

Porsche Mission R
Een ander belangrijk ontwikkelpunt in de cockpit is dat de monocoque van de coureur een module in exact dezelfde vorm bevat als deze van een esports simulator. De auto bevat een geavanceerde veiligheidskooi die gemaakt is van koolstofvezel composiet en een dakconstructie die een ‘exoskelet’ wordt genoemd. De auto is iets korter dan een Porsche 718 Cayman, maar breder en lager dan de auto die de basis vormt voor het huidige GT4-aanbod van Porsche.

Porsche Mission R

 

Babe-box

Xtra

COLUMNS