Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Nieuw TIJDSCHEMA en nieuw format 24 uur van Le Mans: "Buitengewone omstandigheden vragen om een buitengewoon programma"

Uitgegeven door Wim Boekel • 18 juni 2020 09:55 • Print artikel

De ACO heeft het nieuwe compacte vierdaagse tijdschema bekend gemaakt voor de 24 uur van Le Mans die in het weekend van 19-20 september verreden moet gaan worden. De actie op de baan gaat op donderdag, vrijdag en in het weekend gehouden worden. De technische keuring vindt op de woensdag plaats op het circuit.

24 uur van Le Mans

De vrije trainingen starten op donderdag van 10 uur ’s morgens tot 1 uur ’s middags en gaan vervolgens verder van 14.00 uur ’s middags tot en met 17.00 uur ’s middags. Vervolgens vinden de trainingssessies in de avond plaats van 20.00 uur tot middernacht. De vrijdag is traditioneel een rustdag tijdens de 24 uur van Le Mans, maar deze is opgeofferd. Op vrijdag is de vierde training gevolgd door de hyperpole kwalificatie shoot out. Een nieuw format waarmee de eerste zes posities op de grid bepaald worden.

“De buitengewone omstandigheden van dit jaar vragen om een buitengewoon programma!”, zegt de ACO in een statement. Met een korter tijdschema wil de organisatie de financiële druk op de raceteams beperken. Zodat er niet over een te lange periode beslag op de middelen van de teams gelegd wordt. De race zelf gaat zaterdag 19 september om 14:30u van start, met een deelnemersveld van 62 auto’s.

24 Hours of le Mans

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS