Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Niet alleen de Toyota-coureurs moeten wennen aan de LMH: "Als ze ons in de spiegels zien dan..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 9 februari 2021 04:58 • Print artikel

Brendon Hartley denkt dat met de nieuwe LMH-auto’s in het FIA World Endurance Championship, we niet meer het hard weg accelereren van de auto gaan zien ten opzichte van de LMP2- en de GTE-auto’s, op dezelfde wijze als de LMP1 dat deed. Het zorgt er volgens de Toyota-coureur voor dat de coureurs nu veel meer tijd hebben tijdens het aanremmen en zij gaan proberen in te halen.

Brendon_Hartley_Toyota_Gazoo_WEC

“De dynamiek waarmee we het verkeer benaderen gaat echt anders zijn”, zei Hartley tegen het Engelse Autosport. “Dat geldt ook voor de LMP2- en GTE-auto’s, ik denk dat zij zich ook moeten aanpassen als ze ons in de spiegels zien. Ik denk dat de topsnelheid niet heel veel anders gaat zijn, maar de manier waarop we gaan accelereren gaat wel anders zijn. Voorheen hadden we duizend paardenkrachten en accelereerden we als een raket en bovendien min of meer in een rechte lijn.”

“En in tegenstelling tot de snelheid verminderen voordat we gingen remmen, is het nu meer een conventionele vermogenscurve, waarbij we accelereren in een rechte lijn. Je gaat ons niet als een raket voorbij zien komen met die duizend paardenkrachten, zoals voorheen. En ik denk dat we veel meer een bocht induiken bij het aanremmen.”WEC Toyota Gazoo Racing


Ben jij al lid van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

Youtube RaceXpress

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS