Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Niet alleen LMH en LMDh aan de start in 24U van Le Mans in 2023: Nascar Chevrolet Camaro in Garage 56

Uitgegeven door Wim Boekel • 28 maart 2022 05:45 • Print artikel

Tijdens de 100ste verjaardag van de 24 uur van Le Mans in 2023 komt een NASCAR Chevrolet Camaro LZ1 naar de beroemde wedstrijd. De auto gaat plaatsnemen in de bekende Garage 56 voor experimentele auto’s. De auto is van het team van Hendrick Motorsports, waarmee het Amerikaanse team voor het eerst op het Circuit de la Sarthe komt tijdens de endurance klassieker.

Nascar
De auto gaat een gemodificeerde versie zijn van de nieuwe generatie, zogenaamde ‘Next Gen’, die in 2022 in de Cup Series, de belangrijkste klasse in de Nascar uit gaat komen. “Door het partnerschap met Hendrick Motorsports, Chevrolet en Good Year, hebben we het meest winnende team, de fabrikant en de band in de NASCAR-historie”, aldus Nascar-directeur Jim France. “We kijken er naar uit om de technologie van de ‘Next Gen’-auto te tonen en om een competitieve inschrijving naar voren te schuiven in de historische race.

Rick Hendrick, de eigenaar van het team, is een belangrijke motorsport persoonlijkheid in Amerika, die nu dus gaat deelnemen tijdens de 24 uur van Le Mans, zoals Ford-partner Chip Ganassi, Roger Penske, vanaf volgend jaar met Porsche, en Michael Andretti die diverse projecten runde op het befaamde circuit. Het project in Garage 56 van Hendrick Motorsports gaat geleid worden door Chad Knaus, die de leiding geeft aan de zevenvoudig NASCAR-kampioen Jimmie Johnson. “Hoewel Garage 56 een ‘klasse alleen’ is, zijn we deelnemers en hebben elke intentie om een goed product op het circuit neer te zetten voor de fans in Le Mans.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS